lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Armengol es reuneix avui per primer pic amb tots els batles sota la crítica del PP

La presidenta del Consell pretén donar més veu als municipis

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, reuneix avui, per primera vegada, tots els representants municipals de Mallorca, en l'anomenada Assemblea de batles i batlesses de l'illa de Mallorca, que s'ofereix com un espai d'opinió que els ha de permetre fer sentir la seva veu i incidir en les polítiques de la institució insular.

La convocatòria es produeix després que els batles del Partit Popular hagin criticat el reglament d'aquest òrgan i n'hagin demanat modificacions. La principal reivindicació dels populars és que un terç dels representants municipals puguin convocar una reunió d'urgència i no la meitat, com es preveu fins ara.

El portaveu dels batles del PP, Antoni Pastor (Manacor), ja ha advertit que si no es revisa aquest punt deixaran d'assistir a properes reunions.

L'altra reivindicació dels conservadors és que el batle de l'entitat local menor de Palmanyola no només tengui veu sinó també vot i que els temes que es tractin no es limitin als problemes específics de cada localitat, sinó que es discuteixin qüestions d'interès comú, com ara el Pla d'Obres i Serveis.

La presidenta del Cosnell expressà divendres el seu «disgust» amb la postura dels batles del PP, que qualificaren l'assemblea com una qüestió «partidista». Armengol qualificà de «desafortunades» les manifestacions de Pastor i anuncià que en la reunió d'avui recordarà als edils que representen tots els ciutadans amb independència del que hagin votat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris