nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

La deficient impermeabilització podria obligar a aixecar el parc de les Estacions

L'estació intermodal té filtracions i els tècnics en destaquen els problemes de disseny

El director general de Transports, Antoni Verger, està esperant l'informe tècnic de l'auditoria que està realitzant l'empresa Ineco-Tifsa en les instal·lacions del metro. «En tenir el document es podran adoptar les mesures adequades per resoldre els problemes detectats i prendre les decisions dràstiques que procedeixin. Volem que el metro funcioni, perquè aquest Govern és partidari del transport públic, més encara el metro, perquè es tracta d'una infraestructura molt interessant per a Balears, però descartam més nyaps i obrir-lo al públic en precari», assenyalà.

En vista dels primers informes, es dedueix que «tenim una infraestructura condemnada a tenir problemes es faci el que es faci, perquè hi ha un problema de disseny global, a més, el període de retorn està fixat al mínim, a deu anys, quan per a una infraestructura com el metro allò lògic hauria d'haver estat a 50, 75 o 100 anys, que és el normal perquè una obra com aquesta no tingui problemes tan a curt termini». Verger, a més, posa a damunt la taula un gravíssim problema que s'està plantejant a l'estació intermodal, ja que afecta tota la capa d'impermeabilització, circumstància que ha obligat a instal·lar tota una xarxa de canonades de canalització al sostre de l'estació.

L'empresa constructora del sostre, Azvi, i la que ha construït la superfície del parc de les Estacions, Acciona, no es posen d'acord a l'hora d'explicar què passa sobre la capa d'impermeabalització. «Ens preocupa de manera molt especial aquest problema, perquè en cas de no resoldre's ens obligarà a haver d'aixecar tot el parc per col·locar una impermeabilització adequada. Això ho decidirem una vegada tinguem l'auditoria tècnica i anàlisi de solucions d'Ineco-Tifsa», diu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris