algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

«Dubtam molt que s'aturi l'especulació a l'entorn de la Real, està tot comprat»

Antònia Lucena, membre de la plataforma Salvem la Real, es mostra decebuda i dolguda

ANTONIOLIVER. Palma.
Antònia Lucena, representant de la plataforma Salvem la Real, mostra la seva decepció per la decisió del Govern de fer l'hospital a Son Espases.

"Com valora la plataforma Salvem la Real la decisió de fer el nou hospital a Son Espases?
"La veritat és que tots els que integram la plataforma ens trobam molt decebuts, dolguts, perquè dia 27 de maig nosaltres teníem una esperança. El 27 de maig se n'anaren els qui estaven destruint la nostra illa i pensàvem que un nou govern redreçaria aquesta situació. Hi va haver un moment en què vàrem creure que l'hospital es faria a Son Dureta, perquè era la promesa electoral dels qui ara estan en el Govern. En principi vàrem veure que no s'aturaven les obres, però dia 5 d'agost es paralitzaren.

"I què pensau?
"Pensam que tal vegada hi havia voluntat de fer l'hospital a una altra banda. Tanmateix, a mesura que s'acostava la data del 5 d'octubre, quan s'havia d'anunciar la decisió, les coses anaven canviant. I quan el president va fer el comentari que no es faria l'hospital a Son Dureta ni a les altres alternatives, ja vàrem saber com anirien les coses. Aquest dia, per mi, va ser molt trist, perquè eren els nostres mateixos els qui ens havien girat l'esquena. Puc entendre que els que hi havia abans fessin el sord a tot allò que estàvem dient, però pensava que els qui ens havien dit que ho aturarien, ho farien. Però no ha estat així.

" Vos sentiu decebuts políticament?
"La plataforma no té color polític, però jo, personalment, vaig recomanar a persones que votassin esquerra, Bloc, PSIB, perquè així podríem aturar aquesta desfeta. Moltes d'aquestes persones em deien «votarem esquerra perquè pensam que sí que hi ha una esperança». Com puc dir a aquestes persones que allò que jo havia dit que no seria, ara és? No ens vàrem inclinar per cap partit, però si la dreta havia demostrat la seva política destructora, pensàvem que l'esquerra canviaria, que no tiraria endavant aquest projecte. De fet ho duien en els programes electorals, es feien fotos amb nosaltres, anaven darrere les nostres pancartes, ens animàven a continuar. Ens deien que, si guanyaven, el projecte s'aturaria. Això és com donar un caramel a un al·lot i llavor li lleves. Com queda aquell al·lot? Quedes decebut, trist, esbucat, sense ganes de continuar lluitant. I penses que, dissortadament, són iguals que els altres. No són iguals, però ho són. És igual que una persona que roba cada dia i una altra que ho fa dos pics cada any. El fet és el mateix. Tan lladre és un com l'altre, un ho serà menys que l'altre, però són capaços de fer el mateix. Per mi, no té justificació el que ha passat.

"El president Antich va dir que el PP ho havia deixat tot ben lligat.
"Sabem que tot estava molt lligat i que tenia les mans molt fermades, però la decisió no deixa de ser una mala passada. Endemés, a Son Espases hi ha ara enterrades moltes il·lusions. I veurem com reaccionarà la gent, perquè l'esquerra és molt difícil de mobilitzar i no crec que es torni a produir un moment com aquell d'il·lusió, si es prossegueix per aquest camí.

"A partir d'ara, com vos plantejau continuar endavant?
"Ara estam en un impàs. La gent no té ganes de continuar lluitant, perquè allò que fa més mal és que siguin els teus els qui et decebin. Encara resten aspectes per seguir amb atenció. Hi ha tot un seguit de denúncies als tribunals que algun dia s'hauran de resoldre. Ens mantindrem atents, a veure què passa. Però de moment estam en fase de reflexió. A veure si trobam un camí. Ja ho dic, hi ha pendents resolucions judicials i tal vegada es produeixi un miracle. Però no ho crec.

"Com valorau el treball que ha fet la plataforma?
"La plataforma ha rebut moltes crítiques, fins i tot de gent propera a nosaltres que ens ha dit que feim nosa. Vull transmetre a aquestes persones que diuen que hem fet nosa que les dues vegades que s'han aturat les obres de Son Espases ha estat gràcies a la plataforma Salvem la real. Hi ha persones que han dit que allò que feim no té tanta d'importància, ens han relativitzat, però això sí que ho voldria deixar clar. Hem fet molta de feina i hem duit endavant molta lluita, i no és just que es diguin segons quines coses.

"Veis possible que, amb la decisió presa d'utilitzar Son Dureta i comprar les finques limítrofes a Son Espases, s'aturi l'especulació?
"Vull pensar que hi ha bones intencions d'aturar l'especulació. Però per desgràcia no sé si els ho deixaran fer, i estam parlant del gran capital que enrevolta la Real. Perquè ha quedat ben demostrat qui comanda. Quan dieuen que compraran les finques de l'entorn de Son Espases, a mi em fa riure, perquè què valdrà comprar les finques? Molts de doblers; i si se'n compra un bocí en quedarà un altre. Si no, què faran? Compraran Son Cabrer, Son Espases Nou, tot l'entorn fins a la Universitat. Si poguessin comprar tot això, tal vegada s'aturaria l'especulació. Però tot això ja està adquirit. Amb aquesta situació, no sé com la podran aturar, l'especulació. A mi m'agradaria pensar que sí, però hi ha d'haver un canvi de model territorial perquè es pugui redreçar la situació. Som conscients que Son Espases és la punta de l'iceberg.

"I a sobre sembla que aquesta també és una zona inundable.
"Efectivament. És una zona inundable en la qual no es pot construir una infraestructura si no és gastant-hi molts de diners, per preveure els riscos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris