algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Concentració de pares i alumnes per reclamar una escola nova

Exigeixen les institucions que agilitin la construcció del centre

Centenars de pares i alumnes del col·legi Jaume III es varen concentrar ahir al pati del centre escolar per expressar el seu profund malestar per la «greu massificació» que pateix l'escola. La comunitat escolar ha volgut que la protesta coincidís amb la celebració de les fires de Llucmajor, per cridar l'atenció de les autoritats, que avui trobaran les pancartes reivindicatives.

I és que critiquen durament que, en cinc anys, l'Ajuntament encara no es disposi de cap solar ni la Conselleria d'Educació hagi realitzat cap projecte de construcció del centre.

Ahir, en la concentració, els pares i els alumnes penjaren nombroses pancartes, en les quals es podia llegir: «Escola Nova, ja» o «quina vergonya de poble, senyor batle». A més, també van voler fer renou amb tambors.

El col·legi realment està massificat i, per acollir-hi tots els al·lots, ha estat necessari instal·lar aules prefabricades. En total, aquest curs hi ha matriculats 653 alumnes, en una escola amb capacitat màxima per a només 450, segons el manifest que va llegir el president de l'Associació de Pares d'Alumnes, Antoni Salvà, durant la concentració d'ahir. L'escola està dissenyada per a dues línies, és a dir, de dos grups per curs i, des de fa set anys, és una escola de tres línies. «L'increment d'alumnes ha estat progressiu des de l'exercici 2000-2001, quan n'hi havia 460. I aquest curs s'ha arribat al límit perquè el nombre d'alumnes per aula ja supera el màxim permès per la llei, que és de 25 alumnes», va indicar Salvà. De fet, dels 26 grups que es compten al col·legi, 9 tenen 26 alumnes; 5, un total de 27 i un en té 28.

Aquesta massificació, segons l'opinió dels pares, provoca una deficient atenció dels alumnes d'Infantil, la baixa qualitat de l'Educació Primària i la saturació del menjador, a més de falta d'espai, problemes en la gestió de l'escola i col·lapse circulatori.

En el manifest també deixaren constància que fa cinc anys que Educació va predir aquesta situació i va demanar un solar a l'Ajuntament per a la construcció d'una escola nova. Ara, ja en disposa d'un, davant el parc de bombers, però és en sòl rústic i s'ha de reclassificar, de manera que encara haurà de passar bastant de temps perquè el centre nou sigui una realitat. Els pares demanen que s'agilitin els tràmits.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris