algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Uns 50 regidors de la Part Forana tenen càrrec al Govern i al Consell

UM és el partit que més edils ha aportat als organigrames

G.M./J.S/C.R.G. Palma.
Una cinquantena de regidors de diferents ajuntaments de les Illes ocupen càrrecs públics en el Consell de Mallorca o en el Govern balear.
El pacte de centreesquerra a les institucions ha suposat que regidors del PSOE, UM i el Bloc hagin accedit a llocs de gestió pública en les diferents institucions insulars i autonòmiques. UM aporta 16 edils, el PSOE 14, mentre que el PSM-Bloc tenen 13 representants i Entesa 1.

El municipi que té més càrrecs públics és Manacor, amb cinc representants. Miquel Àngel Grimalt i Catalina Julve, ambdós d'UM, ocupen les conselleries de Medi Ambient del Govern i del Consell respectivament. Júlia Roman, assessora de la Conselleria de Presidència, i Francesca Morey, secretària tècnica, completen la quota del PSOE. De la seva banda, Sebastià Gayà, del PSM-Bloc, ha assumit la delegació a Manacor de l'Institut de Desenvolupament Industrial del Govern.

Petra té quatre representants a les institucions. El batle Joan Font i els seus regidors Sebastià Reixac i Bartomeu Gual, tots tres del PSM-Bloc, tenen càrrecs a les diferents institucions, juntament amb Miquel Jaume, d'Unió Mallorquina.

Els cinc municipis restants de la comarca de Manacor amb representació són més discrets. A Artà, Esperança Massanet, d'UM, i Margalida Tous, d'Independents d'Artà-PSM. A Algaida l'edil Francesc Ramis (PSOE); a Felanitx els socialistes Antoni Nadal i Mercedes Garrido, juntament amb Antoni Peña, d'UM; a Porreres només Damià Nicolau, d'UM; a Santanyí el regidor Biel Vidal, també d'UM, i a ses Salines, Antoni Perelló, del PSOE.

Pel que fa a la comarca d'Inca. el municipi amb més càrrecs és la capital, Inca.
En aquest municipi, dos edils socialistse, Virgilio Moreno i Esperança Ramis, ocupen càrrecs al Consell, com a membre de Gabinet de Presidència, i en el Govern com assessora de la Conselleria d'Educació; mentre que altres dos edils del Bloc, Antoni Rodríguez i Andreu Caballero, s'han situat com a gerent del Consorci de Desenvolupament Econòmic i cap de Programes del Departament de Patrimoni i Cultura del Consell, respectivament.

A Inca el segueix Pollença, amb tres regidors amb càrrecs públics: Joan Cerdà (UM), Francisca Ramon (PSOE) i Gabriel Cerdà (PSM). Els dos primers en el Govern i l'últim en el Consell. Crida l'atenció Campanet que, malgrat ser un municipi petit, té dos edils amb càrrecs públics, Francesc Morell (PSM) a l'IDI i Joan Amengual (PSOE) com assessor en el Govern. De Llubí, és edil el conseller de Mobilitat del Govern.

Regidors de la comarca de Palma també tenen càrrecs importants. En els seus municipis estan a l'oposició, però en el Govern o Consell tenen llocs de responsabilitat.

A Calvià, tant Antoni Manchado (PSOE) com Isidre Cañellas (UM) són directors generals del Govern igual que Miquel Coll (PSOE), edil en l'oposició de Marratxí.

De Llucmajor és Joana Lluïsa Mascaró, consellera de Cultura del Consell i Maties Garcies, director insular de Cultura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris