algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els grans promotors pagaran quasi un 7 per cent més d'impost de construcció

Les noves ordenances també redueixen el mateix percentatge per les obres menors

97062

El ple d'Algaida aprovà l'impost.

J.M.SASTRE. Algaida.
Les grans empreses promotores que vulguin executar projectes a Algaida hauran de pagar a partir d'ara un 6'66 per cent més de l'impost de construcció. L'equip de govern aprovà en el passat ple les noves ordenances fiscals que, entre d'altres coses, han inclòs una pujada del 3 al 3'2 per cent de l'esmentat impost. Així mateix, la revisió de l'impost també beneficia les obres menors que pagaran un 6'66 per cent menys ja que ha passat del 3 per cent que estava establert al 2'8. Segons la nova ordenança, les obres d'un pressupost inferior a 30.000 euros pagaran el 2'8 per cent. Les superiors a aquesta xifra i fins als 200.000 es mantenen en el 3 per cent, mentre que les que superin aquesta quantitat hauran d'abonar el 3'2 per cent.

El batle d'Algaida, Francesc Miralles (PSOE), explicà que «no era just que un gran promotor pagàs el mateix percentatge que un veí que vol fer una obra menor. Aquells que volen fer grans promocions, idò que ho paguin». Així mateix, espera que la mesura serveixi per potenciar les obres menors de reforma i que això vagi en benefici de la imatge del municipi.

Quant a la resta d'imposts i taxes municipals, cal destacar que la majoria pugen el 3 per cent de l'IPC amb algunes excepcions. En aquest sentit, cal destacar que el rebut de la contribució dels veïnats d'Algaida augmentarà una mitja d'un 18 per cent. Miralles explicà que aquesta pujada és a causa de la revissió del cadastre per part del Ministeri d'Economia i Hisenda, un tràmit que no s'havia dut a terme des de feia 14 anys. Així, la revisió del cadastre ha suposat un augment del 300 per cent del valor patrimonial de les cases. Perquè aquesta pujada afecti menys als veïns, la Sala ha decidit rebaixar l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) un 1'84 per cent. Ha passat del 0'652 al 0'64.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris