algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

La immigració i l'habitatge són el que més preocupa els balears, segons el CIS

L'enquesta, feta per juny, posa de manifest que Matas era més valorat pels ciutadans que Antich

La immigració, primer, i l'habitatge, després, són les principals preocupacions dels ciutadans de les Illes. Així ho posa de manifest l'enquesta postelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). El sondeig, elaborat el juny passat entre 800 persones, situa l'expresident del Govern, Jaume Matas, com el polític més ben valorat, amb una puntuació de 5'29, seguit de Francesc Antich, que en aquell moment encara no era president, amb un 4'63. Antich és, en el moment de fer-se pública l'enquesta, un dels tres nous presidents autonòmics de l'Estat que suspèn. Maria Antònia Munar, que es més coneguda que Antich, és la pitjor valorada, amb un 4'22.

Pel que fa als líders estatals, el president José Luis Rodríguez Zapatero és més ben valorat que el cap de l'oposició, Mariano Rajoy. El primer aprova amb un 5'25 i el segon suspèn amb un 4'38.En el moment de fer-se l'estudi, un 38'9% de la població considerava que la situació econòmica era bona o molt bona i només un 20'9 creia que era dolenta o molt dolenta. En canvi, la situació política era valorada de manera negativa per un 28'5% i positiva per un 21%.

Si la immigració i l'habitatge són les principals preocupacions dels ciutadans, aquests també creuen que les polítiques pitjors del Govern Matas es feren en aquestes dues àrees. En canvi, la política sanitària i l'educativa foren ben valorades. En general, la gestió de l'Executiu Matas és ben valorada. Un 32% la considera bona o molt bona i un 19'6% dolenta o molt dolenta. La meitat de la població creu que la gestió de Madrid és regular. Quant a les passades eleccions del 27 de maig, un 33'6% dels ciutadans diu que votà el PP, un 27'8% el PSOE, un 8'3% el Bloc i un 5'1% UM. En canvi, un 46'4% valora més aviat de manera positiva els resultats i un 35% els valora negativament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris