algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Joves de Mallorca per la Llengua presenten les activitats d'enguany

L'humorista Toni Albà posà l'humor a l'acte en el Teatre de Lloseta

Després de la polèmica dels últims dies amb la crema de fotos del rei i encara que molts pensaven que a l'acte d'ahir de Joves de Mallorca per la Llengua al Teatre de Lloseta s'iniciarien activitats similars a les ocorregudes a Girona, res més lluny de la realitat. L'actor i humorista Toni Albà va realitzar una actuació esplèndida amb les seves imitacions i el Teatre de Lloseta es va omplir de rialles.

L'acte va començar amb la presentació del nou curs, el catorzè, de Joves de Mallorca per la Llengua, on els portaveus d'aquesta associació, Sebastià Maimó i Toni Moyà, van explicar les propostes i activitats que es realitzaran aquest any. La principal novetat és que els joves pogueren elegir, a través d'una votació, si realitzar l'Acampallengua o el Correllengua. Els joves van parlar i habemus Acampallengua.

Els dos portaveus van agrair la tasca que realitzen any rere any els voluntaris en l'organització de les activitats, com col·loquis en els instituts sobre la llengua catalana i colònies lingüístiques, sense oblidar el Correllengua i l'Acampallengua. També van anunciar la realització d'una marató fotogràfica als carrers de Palma.

Després va arribar el moment estel·lar. Un Toni Albà genial va sortir a escena caracteritzant el papa Benet XVI, José Montilla, Carod-Rovira, José María Aznar i, per tancar l'actuació, el rei d'Espanya. El monarca va explicar als assistents com fregir un ou i totes les hores de treball que va dedicar a aquesta tasca. Després d'aconseguir obrir l'ou i descobrir que no és un producte de la gallina, sinó que vénen d'unes caixes grises en sis unitats, va esperar que arribàs la cuinera per encendre els fogons. «Va sortir un foc blau, com la meva sang, amb el qual no s'han de cremar les meves fotos», va fer broma el monarca. També van saltar les rialles quan el rei va tornar a fer broma «el castellà mai no ha estat imposat i quan es va conquerir Amèrica els nadius ja parlaven un castellà a l'estil més pur aragonès».Després va arribar l'actuació del grup de hip-hop At-Versaris, que va tancar l'acte i es va donar a conèixer el resultat de la votació per decidir la gran activitat anual. L'elegida va ser l'Acampallengua per àmplia majoria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris