nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El metge retira el llibre perquè «no tenc edat d'anar pels jutjats»

Alguns col·lectius havien amenaçat de denunciar Arnau Company

Arnau Company Bauçà, conegut a Sant Joan i ja a tota l'Illa com el metge Mena, ha decidit retirar el seu polèmic llibre Sanidad y sexualidad en els últimos 50 anys del siglo XX, de la circulació. El motiu exposat pel metge és que «als 86 anys ja no tenc edat d'anar de jutjat en jutjat», diu en referència a les potencials denúncies que van amenaçar d'interposar diferents col·lectius.

El doctor, que al seu llibre explica intimitats sexuals de les dones de Sant Joan que va tractar durant dècades, diu que a les històries que narra hi ha realitat i ficció: «Hi ha de tot». Sobre el motiu que l'ha mogut a prendre la dràstica decisió de retirar la seva obra, apunta sobre tot a una recomanació del Col·legi de Metges: «Em van advertir que em perseguirien fins que em morís», declara.

En aquest sentit, Company afegeix que s'ha sentit perseguit per Diari de Balears, pel simple motiu d'avançar la polèmica creada a Sant Joan per l'aparició del llibre i seguir la notícia com cal, però també per «la persecució dels lobbys de dones i el de maricons». El Col·lectiu de Gais i Lesbianes va criticar Company per haver anunciat que el seu pròxim llibre versaria sobre els homosexuals, una empresa que el doctor també ha declinat ara dur a terme.

Company, que en els dies posteriors a l'aparició de la notícia es va prodigar i va concedir entrevistes a múltiples mitjans escrits i audiovisuals que van seguir la notícia revelada per aquest diari, no vol parlar més del seu llibre: «Ja està tot resolt. El Col·legi de Metges em va dir que no en parlàs més amb ningú i que ells ja em farien d'advocat si feia falta». I tanca l'entrevista amb aquest diari: «No puc dir res més, aquesta història està acabada».

Company es va autoeditar el llibre i ell mateix duia a terme la distribució, que es limità a la papereria Can Blanc de Sant Joan. El llibre va caure malament en el seu municipi, on criticaren que el metge, que resideix a la Colònia de Sant Jordi, conti intimitats que les pacients li revelaven en confiança. A les narracions, ell només posa el nom de les protagonistes, però els veïns les identificaren per altres detalls que conta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris