algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Denuncien la gestora d'una dessaladora per pressumptes abocaments il·legals

CCOO acusa també aquesta empresa concessionària a Palma d'assetjament laboral

CCOO ha posat en coneixement de la fiscalia de medi ambient uns pressumptes vessaments «que podrien ser nocius pel medi ambient» per part de Degremont, l'empresa concessionària de la dessaladora de la badia de Palma.

El sindicat que es concentrà ahir davant la dessaladora acusà també l'empresa d'assetjament laboral al treballador que es negà a vessar els bidons d'hipoclorit sòdic (lleixiu d'alta concentració) en un terreny contigu a la dessaladora i que podrien «ser constitutius de delicte o falta», segons assenyala CCOO en el seu escrit a la fiscalia.

Pel que fa al pressumpte vessament, la central també n'informà a la Conselleria de Medi Ambient, que realitzà unes anàlisis a diferents terrenys propers a la dessaladora. Totes aquestes proves han donat uns resultats negatius en relació amb la contaminació per hipoclorit sòdic, segons informen fonts de Medi Ambient.

L'escrit de CCOO presentat a la fiscalia detalla com l'empresa féu que els treballadors retirassin una sèrie de sacs amb dues substàncies més (metabisulfit sòdic i calç) que estaven a la mateixa zona on es produïren els pressumptes vessaments d'hipoclorit i com els feren retirar «la capa superior del terreny i tirar fulles per damunt perquè no es veiés».

El GOB s'ha sumat a la denuncia i demana a la fiscalia que obri una investigació damunt d'aquest tema, segons explica la seva representant Margalida Ramis.

Per altra banda, la companyia Degremont té un altre front obert amb els sindicats. CCOO ha presentat una altra denúncia, aquesta davant Inspecció de Treball, en considerar que la contractació eventual als treballadors que aplica l'empresa gestora de la dessaladora de la badia de Palma no és la que correspondria i que s'haurien de fer contractes fixos. La denúncia es presentà el 7 d'agost i encara no n'han rebut resposta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris