muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Acusen un advocat i tres empresaris d'espionatge industrial per 4 milions

L'empresa mallorquina afectada és líder mundial en garrova

Un jutjat de Palma està investigant un cas d'espionatge industrial que podria haver causat un perjudici de més de quatre milions d'euros a una empresa mallorquina, que després d'aquest cas es troba en situació de fallida.Els acusats són tres empresaris i un lletrat. Tots ells s'enfronten a una denúncia per estafa, prevaricació i apoderament de secrets professionals.La firma perjudicada és Alimcarat SL., una societat arrelada a Mallorca i líder mundial en la fabricació de farina torrada de garrova. En els últims anys, aquesta empresa ha registrat diverses patents alimentàries que s'han exportat a més de 50 països i ha rebut nombrosos premis en el sector de l'alimentació.

El cas d'espionatge hauria succeït durant un procés mercantil de concurs de creditors. L'advocat denunciat es va fer càrrec de l'administració del procés. Els denunciants afirmen que, mentre exercia aquesta funció, «va coaccionar» l'administrador real de la societat perquè vengués les accions a preu zero.L'advocat, juntament amb tres importants empresaris, formalitzaren un contracte de compra, encara que segons els afectats es tractava d'un contracte «fictici».

A la pràctica, suposava lliurar l'empresa de forma immediata als nous propietaris, encara que aquests es reservaven el dret definitiu a comprar-la, fins i tot passat un temps. En aquest interval, els nous propietaris van prendre possessió de l'empresa i van donar vacances als prop de 15 empleats, que a més s'enfrontaven a un procés de regulació d'ocupació.Els nous propietaris van aprofitar per accedir a les instal·lacions i emportar-se les llistes de clients, proveïdors i facturació, a més d'obtenir importants dades sobre els productes patentats que es fabricaven a l'empresa.

Després d'això, els recents compradors van decidir no formalitzar la compravenda. Els propietaris reals afirmen que aquesta situació va provocar que no s'aprovàs un conveni amb els creditors, per la qual cosa es va produir la fallida definitiva.Els amos tenen la sospita que els denunciats pretenen fundar una nova societat aprofitant tots els seus coneixements.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris