muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

«Tot i la crisi financera el turisme mantindrà un bon comportament»

El catedràtic d'economia, Emilio Ontiveros, analitzà l'economia balear

«La crisi als mercats financers condicionarà l'activitat real de l'economia. No obstant, no hi ha lloc per al catastrofisme». Així s'expressava el catedràtic d'economia d'empresa de la Universitat Autònoma de Madrid, Emilio Ontiveros, que considerà que les previsions, enlentides però sostingudes de creixement d'Alemanya (2'2 per cent), el Regne Unit (2'5 per cent) i Espanya (2'8 per cent) fan pensar que el comportament del sector turístic es mantindrà positiu i «no molt diferent a enguany».Ontiveros féu aquestes declaracions abans d'impartir una conferència a Sa Nostra en la qual sí parlà d'una moderació en el creixement de l'activitat constructora residencial i en els ràtios de consum de les famílies.

Pel que fa a la construcció, Ontiveros considerà que «l'alegria» en aquest sector seria inferior a la dels darrers anys. Es referí a l'obra pública com un element que podria «compensar» part de la desacceleració en l'ocupació i l'activitat.Tanmateix, creu que la pèrdua de llocs de feina que es produirà «s'haurà de reassignar» a altres sectors. Sobre el consum, el també director de la revista Economistas, afirmà que les famílies espanyoles estan «actuant de forma racional». En aquest sentit, recordà que tot i l'endeutament els índexs de morositat es mantenen baixos.

La conclusió d'Ontiveros és que com que el turisme s'inclou ja dins «el pressupost bàsic» de les famílies i com que el pes de la construcció a Balears "un 10 per cent del PIB" el creixement de l'economia de les Illes podria reduir les diferències en negatiu que sempre ha mantingut amb Espanya. El catedràtic comparegué davant els mitjans amb el director adjunt de Sa Nostra, Pau Dols, que aprofità per anunciar la constitució de la societat Talasso Patrimonios entre l'entitat financera mallorquina i la companyia Afi (Analistes Financers Internacionals) que presideix Ontiveros. Aquesta nova empresa es dedicarà a l'assessorament de societats familiars i rendes altes en temes financers jurídicofiscals i d'herències, entre d'altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris