nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El Govern ampliarà la depuradora abans que acabi aquesta legislatura

L'aigua es podrà reutilitzar per a reg a partir del mes de gener

El conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, Miquel Àngel Grimalt, es va comprometre ahir públicament a ampliar la depuradora d'Alcúdia abans que acabi la legislatura. D'aquesta manera acabarà amb el problema dels mals olors en una zona de gran repercussió turística.Durant la visita a les obres de construcció del sistema de depuració terciari d'Alcúdia, iniciades durant la passada legislatura, Miquel Àngel Grimalt es va referir a aquestes instal·lacions com un exemple del que la Conselleria de Medi Ambient vol fer aquesta nova legislatura, d'una part aconseguir que la majoria de l'aigua que tracten les depuradores pugui ser reutilitzada i, d'una altra, actualitzar les instal·lacions construïdes fa anys i que han quedat petites.L'Ajuntament d'Alcúdia ha adquirit recentment uns terrenys situats al costat de la planta depuradora, que es podran utilitzar per a l'ampliació de les instal·lacions. Aquest projecte que serà aviat una realitat, segons el compromís del nou Govern de les Illes Balears.

El batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, va explicar que «el cabal d'aigua que arriba a la depuradora ha crescut molt, a l'estiu assolim puntes de 20.000 m3 que la depuradora assumeix amb dificultats; si s'amplia la planta assumirem el cabal amb major tranquil·litat, fet que permetrà que descansin els digestors, que és el que provoca que ara hi hagi mals olors».Pel que fa a la depuració terciària, el conseller Miquel Angel Grimalt va anunciar que les obres que es realitzen ara conclouran a finals d'any, i per tant a començaments de l proper any l'Ajuntament d'Alcúdia ja podrà començar a utilitzar l'aigua depurada per a la neteja de carrers i pel reg de jardins. «Fins ara no ens podien permetre el luxe de netejar amb aigua depurada», afegí.

La Conselleria de Medi Ambient finança, a més, la canalització de l'aigua depurada perquè els empresaris interessats puguin connectar-se a la xarxa. «Ara falta convèncer l'empresa privada que els resultarà econòmicament rendible comprar l'aigua depurada», va dir Ferrer.La reutilització pot ser especialment rendible pels hotelers del municipi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris