muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

UM retira la seva llei del sòl perquè el Govern la incorpori al nou projecte

Antich intervé en la polèmica davant les protestes del conseller Vicens i del Bloc

El grup parlamentari d'Unió Mallorquina (UM) decidí ahir retirar la seva proposició de llei del sòl presentada dilluns a la Cambra després de la polèmica suscitada amb la resta de grups que donen suport al Govern i per la mateixa Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, gestionada pel Bloc, que és qui impulsarà la tramitació de la nova norma en forma de projecte de llei.

No obstant això, el portaveu d'UM, Bartomeu Vicens, deixà clar ahir que el text presentat per ells s'adjuntà a l'acord de governabilitat signat entre les forces de centreesquerra «perquè sigui la base per a l'aprovació de la llei encara que es poden introduir canvis i modificacions». En això coincidiren la resta de grups, però discrepen amb UM en el sentit que ha de ser la Conselleria de Mobilitat i Ordenació qui faci el projecte de llei en el Parlament.

Els socialistes i el mateix president del Govern, Francesc Antich, hagueren d'intervenir ahir en el Parlament en la polèmica, davant les protestes del conseller Gabriel Vicens i el portaveu del Bloc, Gabriel Barceló, per la forma d'actuar d'UM. Antich es reuní amb ells i també amb el portaveu Bartomeu Vicens per redreçar la situació i propiciar la retirada de la iniciativa. El titular de Mobilitat i Ordenació del Territori explicà que el seu departament treballa en un text pel qual s'està cercant el consens dels consells insulars, els ajuntaments, les conselleries d'Habitatge i Obres Públiques i Medi Ambient, i del sector de la construcció.«Sabem que UM té un esborrany, que evidentment tendrem en compte, com sempre els hem dit, però no pot abordar-se aquesta llei només des del punt de vista de Mallorca», digué Gabriel Vicens, que demanà a UM que «no pateixin» perquè la llei del sòl es farà, «però les lleis s'han de fer des del Govern».

El portaveu del PSIB, Antoni Diéguez, negà que hagi existit una manca de coordinació entre les forces del pacte en aquesta qüestió i ho atribuí tot a una «diferent interpretació» sobre el consens amb el qual s'han de presentar les iniciatives legislatives.Bartomeu Vicens (UM) explicà, en aquest sentit, que consideren que la proposta no ha de ser consensuada perquè ja està recollida en l'acord de governabilitat signat.La presidenta del PP, Rosa Estaràs, aprofità la situació per assegurar que el portaveu d'UM es dirigí dilluns «personalment» al seu grup per temptejar si podrien comptar amb el seu suport perquè «no estan segurs de tenir-lo per part d'aquells amb qui comparteixen govern». Vicens ho desmentí i deixà clar que l'únic que va fer fou lliurar a tots els grups parlamentaris una còpia de la proposició de llei.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris