nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El 60 per cent dels treballadors de Balears pertanyen als «mileuristes»

Les Illes són la sizena regió al rànquing, que encapçala Extremadura

El 60 per cent dels assalariats de les Balears guanyen menys de 13.400 euros bruts anuals o, el que és el mateix, perceben un salari mensual inferior a 1.100 euros, segons dades de l'Agència Tributària de l'any 2006 recollides pels Tècnics del Ministeri d'Economia i Hisenda (Gestha). En conjunt, l'estudi presentat calcula que a l'Estat hi ha 11 milions de treballadors dels anomenats «mileuristes».Per comunitats autònomes, les Illes se situen en el sizè lloc del rànquing. El major percentatge es troba a Extremadura, on gairebé el 70 per cent dels assalariats d'aquesta regió percep un salari mensual inferior als 1.100 euros. A continuació, i per aquest ordre, hi figuren Múrcia, amb el 67 per cent de «mileuristes» sobre el total, i Andalusia, amb el 64 per cent.

Després d'aquestes comunitats i també per sobre de la mitjana estatal, s'hi troba Canàries, on el 65 per cent dels assalariats són «mileuristes», seguida de Castella-la Manxa (60'6 per cent del total), Galícia (60'6 per cent) i el País Valencià (60'3 per cent), a més de les Balears.Per contra, per sota de la mitjana del conjunt de l'Estat se situen Castella -Lleó (54 per cent), Cantàbria (52 per cent), la Rioja (51 per cent), Astúries (50'8 per cent), Catalunya (50'1 per cent), Aragó (49 per cent), Madrid (48 per cent), Melilla (46 per cent) i Ceuta, que tanca el rànquing, amb el 44 per cent de «mileuristes» sobre el total dels assalariats de la ciutat autònoma.En canvi, tenint en compte el nombre global d'aquest col·lectiu, Andalusia encapçala la comunitat amb la major xifra, ja que en aquesta regió superen els 2'19 milions d'assalariats.

En termes absoluts, després d'Andalusia hi figuren les altres regions amb major població. Així, a Catalunya hi ha un total d'1'78 milions de «mileuristes» a Madrid, 1'47 milions, i al País Valencià, 1'3 milions.Entre les quatre comunitats sumen el 62 per cent del total d'aquests treballadors a l'Estat espanyol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris