cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

La Policia evita un acte contra el rei i els congregats improvisen una protesta

La concentració convocada pels Maulets reuní devers 80 joves a la plaça de Cort

La Policia Nacional espanyola impedí ahir que una vuitantena de joves entrassin a la plaça de Cort de Palma amb l'objectiu de dur a terme un acte de solidaritat amb les persones encausades per la crema de fotografies del rei Joan Carles I.Després que el cap de la Policia informàs els joves congregats que no els permetria l'entrada a Cort, membres de l'organització juvenil Maulets desplegaren una pancarta on es podia llegir: «Jo també som antimonàrquic/a», i llegiren un comunicat de suport als tretze catalans encausats per haver cremat fotografies del cap de l'Estat espanyol.

Quan els joves denunciaren en veu alta l'actitud de la Policia i començaren a cridar lemes com «Aquesta és la seva democràcia!», la tensió anà en augment.Sota l'atenta mirada de desenes de turistes, veïns i periodistes, els concentrats es mantenien a un costat de la plaça i proferien crits contra la Policia i contra la Monarquia espanyola. Davant, el cos policíac impedia el pas als joves fins que començà a prendre posicions per dissoldre la manifestació.El cap de la Policia informà fins a cinc vegades que s'impediria la concentració, però un portaveu de Maulets els responia, cada cop, que tenien tot el dret de manifestar-se.

Finalment, el cap del Cos antiavalots de la Policia Nacional espanyola donà l'ordre als agents perquè preparassin les porres i es posassin els cascs, i els joves concentrats començaren a dispersar-se, sense deixar de cridar lemes independentistes, republicans i contra la Policia. La manifestació improvisada recorregué els carrers del centre de la ciutat, des de la plaça de Cort fins a l'església de Sant Miquel, passant per la plaça Major. La Policia no deixà de vigilar els manifestants, i els periodistes estaven atents a tot el recorregut, a l'espera que alguna fotografia del rei fos cremada pels joves independentistes de Maulets. Aquesta manifestació s'emmarca en el conjunt de protestes i concentracions que aquest cap de setmana han tingut lloc en desenes de poblacions catalanes, on diferents col·lectius, organitzacions i plataformes de l'anomenada esquerra independentista han efectuat cremes massives de fotografies dels rei Joan Carles I.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris