nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

La moratòria urbanística s'amplia dos anys més a les plurifamiliars

L'Ajuntament aprova inicialment les noves normes subsidiàries

El ple de l'Ajuntament de Ariany ha prorrogat, per dos anys més, la moratòria urbanística que evita la proliferació d'habitatges plurifamiliars i que expirava avui, gràcies a l'aprovació inicial de les futures normes subsidiàries.La nova normativa pretén «conservar i protegir la fisonomia del nostre poble», segons el batle, Joan Ribot, que ha destacat la importància d'aturar els peus a la construcció massiva de plurifamiliars amb l'ampliació de la moratòria urbanística.

A més, les normes preveuen només permetre la construcció de dos habitatges en un mínim d'un solar de 200 metres quadrats, més una plaça d'aparcament, i la reducció de les zones extensives.El batle ha destacat que «com que Ariany és damunt un turó, limitam el seu creixement per evitar en un futur urbanitzar la part baixa i haver de construir una ronda. No volem destrossar el poble». Ribot apunta que «l'única zona de creixement prevista són els cent metres que hi ha entre el poliesportiu i el poble».

Aquest articulat també inclourà la protecció i catalogació dels edificis històrics del poble, com ara Ca ses Monges, que limitarà el seu ús públic.El futur polígon industrial, que s'ubicarà a la rotonda de ses Torres, també està previst en les noves normes amb l'objectiu de promocionar les empreses locals. Es preveu també la construcció de dos passeigs per als vianants, un per la possessió de Son Siurana i un altre en direcció al cementiri.

L'aprovació inicial de les noves normes urbanístiques rebé el suport unànime de l'equip de govern d'UM i del PP a l'oposició.El ple també aprovà els comptes municipals per a 2007, que pugen a 950.000 euros i que foren aprovats amb l'abstenció del PP.A més, a la convocatòria anual del Pla d'Obres i Serveis del Consell de Mallorca per a 2008 d'ajudes municipals, la Sala presentà el projecte de construcció d'una pista de futbol 7 de gespa artificial, amb un pressupost de 350.000 euros.

Un altre punt de l'ordre del dia del ple va ser l'aprovació d'agrupar la secretaria de l'Ajuntament amb la de Costitx, tal i com ja va aprovar el Consistori costitxer en el seu moment. La intenció és compartir els serveis de secretaria per provar de minimitzar excessius costos econòmics en aquest sentit.Els partits polítics també atorgaren l'interès general per una nau industrial que s'ubica a la carretera d'Ariany, en direcció a Maria i Santa Margalida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris