algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Només el 50% dels treballadors de Son Dureta estan formats en matèria de seguretat del centre

Experts en el tema de tot l'Estat es reuneixen a l'hospital per debatre les novetats del sector

Tan sols el 50 per cent dels 4.500 treballadors de l'hospital universitari de Son Dureta estan formats en els protocols de seguretat que han de seguir a les seves àrees de feina, en el cas que es declaràs un sinistre al centre.

Així ho confirmà ahir Antonio Ponce, cap de Sistemes de Seguretat i Comunicacions del centre, durant la roda de premsa de presentació de les V Jornades de seguretat als hospitals, que es duran a terme fins l'11 d'octubre a Son Dureta.

A més de Ponce, hi assistiren Josep M. Giménez, director de Gestió de l'hospital; Manuel Sánchez, president i director de l'Associació estatal de Centres de Formació de Seguretat; i Carlos Ruiz, cap de la Unitat de Gestió de la Seguretat del centre 12 de Octubre de Madrid.Durant aquests quatre dies en què es perllongaran les jornades, es debatran diverses ponències sobre la seguretat dels usuaris i treballadors dels centres hospitalaris; el control d'accessos i persones en aquests recintes; la protecció dels professionals i de les dades mèdiques, i la millora dels plans d'evacuació i mesures contra incendis.

En aquest sentit, Ruiz declarà que l'escull dels plans d'emergències dels hospitals és « no poder fer cap simulacre d'evacuació complet, pels inconvenients que patirien els pacients». D'altra banda, Giménez assegurà que Son Dureta «compleix tots els protocols de seguretat i emergències», i que la seguretat dels treballadors i usuaris està «coberta al cent per cent». Precisà que si s'exceptuen petits robatoris de material sanitari, a les taquilles de treballadors i d'algun ordinador, Son Dureta és «un hospital segur».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris