lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El Bloc no detecta cap baixa de la militància a causa de Son Espases

Els partits creuen que els partidaris de trencar el Pacte són minories

La decisió del Govern d'optar per Son Espases com a ubicació definitiva de l'hospital de referència no passa, de moment, factura al Bloc, la formació integrada en el Pacte que, malgrat no compartir la decisió presa, es manté dins l'Executiu balear.De moment, els responsables de les formacions integrants "PSM, Esquerra Unida, Els Verds i Esquerra Republicana" asseguren que no s'han produït baixes de militants motivades pel fet d'haver renunciat a una de les banderes del Bloc: el canvi d'ubicació de l'hospital de referència. Precisament ahir es van dur a terme les primeres executives dels partits, inclosos en la coalició, per analitzar la situació creada. El PSM i EU-EV reuniren els seus òrgans de direcció.

Tot i que es reconeix que entre la militància de totes les forces hi ha partidaris de trencar el Pacte i abandonar els càrrecs executius, també s'apunta que es tracta de minories.De moment, les crítiques a la coalició es concentren en els blogs d'alguns dels seus líders. La plana de la regidora de Palma, Nanda Ramon, "www.nanda.cat" i del tinent de batle, Eberhard Grosske "grosske.balearweb.net" estan plens de missatges en què es critica que el Bloc no surti del Govern. També n'hi ha que els encoratgen.

Grosske defensa que la decisió és «errònia» i suposa una «pèrdua de credibilitat», però afegeix que el Govern ha fet el que ha pogut i defensa que el Bloc ha de continuar al Pacte.Nanda Ramon just aprofundeix en la primera part: «Pens que Son Espases era una bandera i una promesa i que encara ara no hi ha cap argument tècnic que impedeixi complir-la». La regidora carrega al PSOE el pes de la decisió i diu que si el Bloc tingués un pes més decisiu «això no passaria». De la seva coalició, destaca que «s'ha mantingut fidel a la seva promesa» i «ha fet el que havia de fer: lluitar fins al darrer moment i de la manera més contundent i explícita possible».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris