muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Una internacional Festa del Botifarró llança el comerç i la gastronomia illenca

Milers de persones participaren de la tradicional trobada durant tota la jornada

Dues al·lotes d'origen asiàtic intentaven esbrinar què havien de menjar i com ho havien de fer. Res més sencill: comprar les peces de botifarró, sobrassada, llom o xulla a 1'50 euros i anar on surt fum per fer allò que aquí se'n diu torrar. La Festa del Botifarró de Sant Joan s'ha consolidat dins el calendari festiu de tardor i ahir foren devers 3.000 les persones que passaren per la plaça de la localitat des del mig dia que començà la trobada i fins al vespre.

És una festa de gran ressò. Així d'orgullós ho explicava Llorenç Nicolau, president de l'Associació de comerciants i empresaris de Sant Joan que enguany organitzava la festa: «Té renom perquè,de fet, surt al calendari turístic i ha aparegut a un cupó de l'ONCE».

Aquesta Festa va néixer al 1966 dins la Penya motorista de Sant Joan. Des d'aleshores s'ha celebrat de manera interrompuda i mai amb els mateixos organitzadors. De fet, els comerciants feia tres anys que no es posaven al capdavant de la festa. Hi hagué reunió de centenars de motoristes, ball de bot, ball per infants i festa tot lo dia fins passades les dotze de la nit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris