muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Metges de Son Llàtzer han fet 110 intervencions d'obesitat mòrbida

Els especialistes adverteixen que l'operació no és cap panacea

Sense cap dubte, l'obesitat comença a ser una greu patologia en la nostra societat i, segons tots els informes, la seva evolució és de cada vegada més preocupant.

Els casos més greus són els d'obesitat mòrbida, és a dir, quan els pacients tenen un índex de massa corporal (IMC) superior a 40 quilograms per sobre del seu pes corporal ideal.

L'hospital de Son Llàtzer té un dels serveis de cirurgia gàstrica més avançats de les Balears. De fet, en tan sols 5 anys d'implantació de la tècnica ja han realitzat 110 d'aquestes intervencions.

Segons explicà el director de l'àrea quirúrgica del centre, Joan Josep Pujol , «aquesta xifra pot parèixer petita, però és molt important, tenint en compte els primers anys d'aprenentatge i la introducció de noves tecnologies que han fet que de cada vegada puguem millorar els resultats finals».

El doctor Pujol assegurà que, abans de realitzar cap intervenció, el pacient que pateix d'obesitat mòrbida passa una sèrie de controls, revisions i proves que els ajuden a l'hora d'operar-lo, perquè es tracta d'un treball que es realitza en equip.

«El tractament d'un malalt d'obesitat mòrbida és llarg i no és la panacea», afirmà l'especialista, que insisteix que hi prenen part des dels serveis d'endocrinologia, psiquiatria, pneumologia i cardiologia fins als anestesistes. És una feina multidisciplinària i llarga per comprovar que el pacient està ben preparat», assenyalà.

En un principi, els cirurgians de Son Llàtzer tan sols duien a terme «el by-pass gàstric i laparotomies, que consisteixen a reduir el volum de l'estómac per via quirúrgica. Ara la majoria dels casos es tracten mitjançant laparoscòpia i també aplicam les conegudes com bandes gàstriques», explicà el director de l'àrea quirúrgica del centre.

L'aplicació d'aquesta nova tècnica laparoscòpica té molts d'avantatges: menys dolor, un postoperatori més curt, manco molèsties i la disminució de complicacions en el quiròfan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris