algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

El parc natural de l'Albufera té 90 espècies d'aus més que fa vint anys

El parc celebrà ahir el dia mundial dels ocells amb tres activitats

El nombre d'aus i també el d'espècies que passen al llarg de l'any pel parc natural de l'Albufera s'ha incrementat des de l'any 1986. Així, si fa vint anys només es comptabilitzaven en aquest indret 1.914 aus i 210 espècies, actualment el nombre d'exemplars és de 9.840 i les espècies són 299.

Aquest fet positiu amaga, però, una altra realitat, segons explicaren ahir el naturalista Pere Vicens i l'educador ambiental Jordi Amengual amb motiu de la celebració del dia de les aus. «Els resultats són bons però també és cert que vénen cada vegada més ocells que han hagut de deixar altres zones humides de l'Illa. Si finalment també desapareix la zona de les Fontanelles, a Palma, el nombre d'aus de l'Albufera encara creixerà més», explicà.

Actualment a l'Albufera hi fan feina 16 persones i es poden trobar aus com la queca, el gallfaver, la fotja banyuda, l'ànnera carablanca o la rosseta, entre moltes d'altres.

Amengual i Vicens aprofitaren una jornada dedicada a explicar els mecanismes de gestió a la premsa per defensar el paper de les aus com a bio-indicadors. «L'observació i el control de les aus ens serveix, entre d'altres coses, per detectar els efectes dels humans al medi ambient. Els nivells de nitrats de l'aigua de la comarca, l'excés de construccions o la presència de massa gent també es reflecteixen en el comportament de les aus», van dir.

La gestió del parc natural de l'Albufera combina actualment les formes més tradicionals, com la presència de cavalls o d'altres pastures, amb la utilització de maquinària que ajuda a dragar diferents indrets, cosa que ajuda a controlar el nivell i la qualitat de l'aigua i a eliminar sediments, a més d'afavorir la diversitat d'espècies i d'aus.

Ahir, per tal de celebrar el dia mundial de les aus, el parc organitzà una visita adreçada als mitjans de comunicació, un taller de pintura naturalista per als més petits i també un anellament científic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris