algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El sector turístic s'entrega al Govern Antich

La revista Desarrollo explica com organitzacions i empresaris entren en l'òrbita de l'«hexapartit»

La revista Desarrollo, una publicació especialitzada en el turisme a les Balears i que es mostrà especialment bel·ligerant amb el Pacte de Progrés quan l'ecotaxa dedica la portada del seu darrer número, el seu article editorial i un gran reportatge a la «rendició» del sector turístic davant el Govern d'Antich. El pas dels empresaris de l'òrbita del PP a la de l'«hexapartit», segons aquesta publicació, fa «empegueir».

Segons Desarrollo, el sector turístic s'ha entregat «als socis polítics dels independentistes», en referència al PSIB-PSOE. «El sector, desunit i sense lideratge "explica", es troba a les portes de la submissió total al Govern d'Antich i al Consell d'Armengol, als cants de sirena dels quals han sucumbit després de saber que l'ecotaxa és història i que consensuaran plegats els grans assumptes i que el turisme és una prioritat».

Sense citar noms, la revista revela tanmateix que «els representants del món del turisme, patronals i els grans (en suposada referència als Escarrer, Fluxà, Riu i Barceló) han passat en tres mesos de donar suport sense fissures al PP "i alguna cosa més que suport ideològic" a posar-se pràcticament a disposició d'uns governs molt més radicals i incoherents, als quals han combatut per l'impost ecològic i la desastrosa política turística».

«La lluna de mel "prossegueix " fa empegueir». «Alguns han arribat tan enfora en aquest canvi de jaqueta que davant les noves autoritats fins i tot han qüestionat tant les polítiques de l'anterior llogater del Consolat (Jaume Matas) com del carrer Montenegro (Joan Flaquer), tot i que aquest darrer destacà per donar-lis alguna cosa més que suport econòmic».

La revista explica també que aquesta «lluna de mel» ha arribat al punt que els «caps visibles» del sector han mantingut i mantenen «innombrables dinars i sopars» amb els nous mandataris, i que fins i tot «aquest estiu han fet algun viatget». Més encara, responsables del sector «aprofiten els seus càrrecs per plantejar a Antich i al conseller Buils assumptes de les seves empreses, igual que feien amb Matas».

L'única organització que mantendria la «coherència», segons Desarrollo, seria l'Agrupació de Cadenes Hoteleres, ara presidida per Aurelio Vázquez.

A l'editorial, la revista assegura que «no arriba a la rendició de Breda, però quasi», i insisteix «la manca de seny al sector l'ha empès a unir-se com a company de viatge d'Antich i de la seva troupe radical. Una circumstància que ha fet alegrar el nou habitant del Consolat, que no acaba de recuperar-se de la sorpresa agradable d'aconseguir el Govern per xamba i que ara es complau davant l'aprovació d'un sector que ha perdut el pes específic que tenia fins fa ben poc».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris