nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Un talús artificial verd separarà la Real de l'hospital de Son Espases

Son Dureta es reformarà i es convertirà en centre sociosanitari a partir de 2010

El conseller de Salut, Vicenç Thomas, anuncià ahir que el nou projecte d'hospital que es construirà a Son Espases inclourà modificacions «substancials i qualitatives» respecte al projecte del PP, entre les quals destacà el soterrament de l'edifici industrial, de l'aparcament i la creació d'un talús artificial amb vegetació que actuarà com a pantalla visual entre el monestir de la Real i el centre sanitari.

Així ho assenyalà el conseller, en una roda de premsa acompanyat del director de l'Ib-Salut, Josep Pomar, i del director general de Planificació i Finançament, Juli Fuster.

Thomas insistí en primer lloc que havia estat una decisió «molt difícil», ja que «el Partit Socialista mai no hagués triat aquesta ubicació per construir un hospital, però el que ens hem trobat no ens han deixat més remei que prendre-la, era l'opció menys dolenta».

El conseller assenyalà que l'Ib-Salut ha modificat el projecte de Son Espases per tal de convertir-lo en «una infraestructura sanitària de futur, moderna i integrada en el seu entorn, amb mesures estructurals, urbanístiques, mediambientals i de protecció patrimonial que compatibilitzaran el centre amb els valors de la zona i bloquejaran l'especulació» .

Segons Thomas, els canvis realitzats amb el soterrament permetran separar el monestir de l'edifici principal de l'hospital fins a 416 metres, xifra que amb l'anterior projecte sols era de 283. Aquest canvi també possibilitarà escurçar uns 50 metres les passarel·les que uneixen l'edifici industrial amb el principal. A l'industrial, on no hi ha cap servei mèdic, s'instal·laran la bugaderia, la cuina, el manteniment, magatzems de material i de subministraments mèdics.

Ara s'obre un període de consulta amb els col·lectius i sectors sanitaris per conèixer les seves propostes a les zones assistencials. Per altra banda, es desenvoluparan «amb les administracions competents de Territori i d'Ordenació tota una sèrie de mesures perquè la zona quedi preservada d'especulacions urbanístiques». De fet , el conseller anuncià que s'annexionaran els solars adjacents al conjunt de l'hospital.

Quant a les proteccions de patrimoni, s'actuarà seguint els criteris que marqui el Consell de Mallorca, i pel que fa als accessos, es garantirà l'accessibilitat a la zona amb l'Ajuntament de Palma i el Consell. En aquest sentit, Thomas afirmà que hi ha informes que indiquen que l' accessibilitat per la carretera de Valldemossa és bona i s'estudiarà ampliar el camí dels Reis.

Thomas insistí que «l'hospital estarà llest el 2010 i les obres es reprendran de manera immediata, demà mateix».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris