nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Son Dureta es convertirà en centre sociosanitari a partir de l'any 2010

L'Ib-Salut farà un pla director per al manteniment de l'hospital actual

El complex hospitalari de Son Dureta, compost per quatre edificis (principal, consultes, administració i gerència i maternoinfantil), es reconvertirà en un centre sociosanitari a partir de l'any 2010, quan les instal·lacions deixin de ser l'hospital de referència de la Comunitat.

Així ho anuncià el conseller de Salut, Vicenç Thomas, qui explicà que «Son Dureta es reconvertirà, en part, en un centre sociosanitari, amb unitats d'estada mitjana i llarga, tot i que també mantindrà serveis sanitaris generals».

Thomas assegurà que el centre serà un recurs que permetrà «dotar la xarxa sanitària de Balears de més llits sociosanitaris i cobrir així necessitats creixents lligades a l'increment de població i a l'augment del sector de població envellida».

A més, segons el conseller, es mantindran unitats «d'alta especialització» com ara gabinets de radiologia, alguns laboratoris, quiròfans de cirurgia menor, àrees de rehabilitació i aules docents.

Però mentre Son Espases no estigui en funcionament, Son Dureta continua sent l'hospital de referència de la Comunitat. Per aquest motiu, ara «serà prioritat del Govern fer les inversions necessàries per mantenir les instal·lacions de manera adequada i introduir-hi millores per incrementar la funcionalitat i la confortabilitat», explicà el conseller.

Arran d'això, el Servei de Salut (Ib-Salut) elaborarà un pla director que recollirà totes les intervencions estructurals i de manteniment necessàries, ja que durant aquests darrers anys «no s'ha realitzat», tot i que el centre «arrossega un greu deteriorament» provocat per l'envelliment de les instal·lacions, de 50 anys.

Thomas assegurà que «no es regatejarà cap esforç ni doblers per al centre» i que es duran a terme actuacions a l'àrea d'Urgències de l'edifici general; a la UCI neonatal; al laboratori i a les consultes externes de l'edifici verd; a les àrees d'anatomia patològica i medicina nuclear. Així mateix es modernitzarà tota la xarxa informàtica, per poder adequar-la a la història clínica dels pacients.

Un cop que el centre sanitari de Son Espases estigui a ple rendiment, s'iniciarà la conversió de les infraestructures de Son Dureta per adaptar-les a instal·lacions sociosanitàries.

Thomas explicà que durant aquest procés és molt probable que s'hagin de demolir el maternoinfantil i el de consultes externes a causa de les greus deficiències estructurals que pateixen, però insistí que el solar «continuarà en propietat de la Tresoreria de la Seguretat Social».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris