muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El ministre Clos anuncia a Palma una oficina conjunta per tramitar les ajudes

Diu que servirà per aconseguir la màxima eficàcia i evitar que la burocràcia entorpeixi el procés

86522

El president Francesc Antich, la batlessa Aina Calvo i el ministre Joan Clos valoren els danys a la piscina coberta de Son Moix.

S.ANENGUAL.

El ministre espanyol d'Indústria, Comerç i Turisme, Joan Clos, anuncià ahir al polisportiu de Son Moix la creació d'una «oficina conjunta» de totes les administracions que servirà per tramitar les ajudes pels danys que ha deixat el temporal que dijous devastà Mallorca. Per Clos, d'aquesta manera s'aconseguirà «eficàcia» a l'hora de gestionar les ajudes, ja que les tramitacions seran «el menys burocràtiques possible».

Joan Clos no volgué avançar ahir si Palma serà declarada com a zona catastròfica, ja que, segons argumentà, «primer cal fer una valoració objectiva dels danys» per saber el nivell de protecció que cal aplicar. Tot i així, el ministre recordà el compromís del Govern espanyol no només amb les ajudes, «sinó també amb la immediatesa d'aquestes», sentencià.

Procés complex

El ministre Clos recordà que encara s'estan valorant els danys, «un procés complex que depèn de les declaracions dels afectats i de les companyies asseguradores», digué.

Clos visità ahir Palma i es reuní el matí amb el president del Govern balear, Francesc Antich; el delegat de l'Estat, Ramon Socias; la batlessa de Palma, Aina Calvo; la presidenta del Consell, Francina Armengol; la consellera d'Interior, Ma Àngels Leciñena; i la consellera de Treball i Formació, Margarita Nájera.

El ministre del Govern espanyol visità amb les autoritats mallorquines algunes de les zones més afectades, com Son Tugores o Son Moix, i passà en cotxe per Can Valero i visità els ferits que es troben ingressats a Son Dureta.

Després de recórrer l'interior del polisportiu de Son Moix i veure les conseqüències del cap de fibló, Joan Clos qualificà el temporal de dijous com a «tempesta espectacular». Per això, digué, «volem expressar el nostre suport a totes les persones, empreses i institucions afectades».

L'alt càrrec del Govern espanyol també recordà ahir que el Consell de Ministres acabava de publicar al BOE la línia d'ajudes anunciada divendres, i que també afecten a zones d'Andalusia i Múrcia.

El president Antich assegurà que la setmana que ve ja es podran oferir els tràmits necessaris perquè la gent pugui anar a les institucions i als registres per rebre la informació adequada de com es gestionaran les ajudes. Antich es mostrà agraït per la «ràpida resposta del Govern espanyol». A més, digué, cal valorar bé la reunió mantinguda entre Cort, Consell, Delegació de Govern i la Caib.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris