nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Lladó: «Vaig escriure l'article a Tomeu Ferrer amb llàgrimes als ulls»

Joan Lladó, líder d'ERC i conseller d'Interior del Consell de Mallorca, ha estat criticat per una carta publicada a dos setmanaris de Manacor, Cent per Cent i De Franc, on lloa la figura de l'escriptor Tomeu Ferrer, mort sobtadament fa uns dies. La frase que ha causat malestar és «si qualcú vol encendre un ciri, que enrotlli un retrat del rei». Lladó, per la seva banda, destacà ahir que «vaig fer aquest escrit des de l'emoció pel company perdut, amb llàgrimes als ulls».

El president Antich considerà «totalmet fora de lloc» l'escrit de Lladó, metre que el conseller de Presidència del Consell, Cosme Bonet, qualificà la frase de «desafortunada». La presidenta del PP, Rosà Estaràs, demanà la dimissió de Lladó perquè està «absolutament inhabilitat per al càrrec».

Context  

Contestant a aquestes crítiques, Joan Lladó afirmà ahir que «la frase que vaig escriure reflecteix l'esperit del company i l'amic perdut, un republicà històric que va viure sempre fidel a les seves idees. Eren unes paraules per a ell. A l'hora del comiat d'un republicà exemplar, i en el darrer adéu, vaig voler mostrar la seva ànima, el sentit de la seva vida. Vaig escriure amb llàgrimes als ulls».

Lladó considerà «legítim» que s'escrigui una frase «republicana» en «una hora de dolor». També indica que «s'han tret d'un context de pena unes poques paraules de tot un article».

El conseller assegurà que la meva intenció no era ofendre ningú, sinó recordar que l'empremta, que deixà Tomeu a la nostra terra, continua viva».

Tot i mostrar-se sorprès pel rebombori de la frase, va explicar que «sé que Tomeu Ferrer, si em pot escoltar des de la immensitat de l'espai, agraeix el que he escrit. Els republicans estam acostumats a suportar escomeses de tot tipus. Sempre ha estat d'aquesta manera. Però exemples de lleialtat a uns principis com els que va demostrar Tomeu és el que em dóna força per continuar endavant».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris