nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Madrid aprova ajuts d'urgència i Cort demana la zona catastròfica

L'Ajuntament diu als ciutadans que comuniquin els danys de la tempesta a les seves oficines

78460

La situació és especialment dramàtica al polígon de Can Valero, on devers 50 empreses estan fora de servei.

El Consell de Ministres aprovà ahir una sèrie de subvencions i ajuts d'urgència per atendre els damnificats de les fortes tempestes que s'han patit tant a Balears com a Extremadura i Andalusia en els darrers dies. Les quantitats oscil·len entre els 2.580 euros per danys a estris i els 18.000 euros en cas de mort, incapacitat absoluta o permanent.L'arribada d'aquests doblers no exclou que alguns punts de Mallorca puguin rebre la declaració de zona catastròfica, el que suposaria l'arribada de més inversió. Així ho assegurà el president del Govern, Francesc Antich, durant la visita ahir al polígon de Can Valero, un dels llocs més afectats per la tempesta. Aquest serà un dels temes que tractarà amb el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, que visitarà avui Palma per avaluar els danys de l'aiguat i dels forts vents.

A la trobada al Consolat de Mar, amb la batlessa de Palma, Aina Calvo, la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, i amb el propi Antich, es cercaran fórmules de coordinació institucional que donin la millor resposta davant del succeït i permetin oferir als afectats les millors solucions possibles. Antich va destacar la necessitat d'establir canals de col·laboració amb els diferents ajuntaments de les àrees danyades i amb les companyies d'assegurances.

Per la seva banda, la batlessa de Palma va demanar als ciutadans que informin a l'Ajuntament dels danys que han sofert amb l'objectiu de realitzar una avaluació conjunta i sol·licitar, si escau, la declaració de zona catastròfica. Tots aquells que hagin patit desperfectes derivats de la forta tempesta de dijous poden dirigir-se a les oficines d'informació i d'atenció ciutadana que hi ha als barris de Ciutat.

Calvo féu aquestes declaracions després de la reunió constitutiva d'un òrgan de coordinació estable, entre Policia Municipal i responsables de Mobilitat, encarregat d'afrontar la situació. En aquest sentit, va lamentar la inexistència d'un protocol d'actuació unificat per coordinar les actuacions dels cossos de seguretat locals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris