algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els empresaris demanen presència policial al polígon i ajuts econòmics

Al voltant de 50 empreses i més de 500 treballadors no podran iniciar la seva activitat dilluns

Naus i oficines sense sostre ni parets, aquest és l'estat en el qual quedaren moltes de les empreses del polígon de Can Valero després de la tempesta. És per això que la vicepresidenta i el secretari de la patronal Pimem, Inés Beascoechea i Carlos Miranda, demanaren més presència policial «constant per evitar robatoris i espoliacions». «Alguns dels empresaris han passat la nit a les desolades naus per evitar que els robin», assenyalaren durant la seva visita a la zona.

Pimem lamentà que ahir al matí, fins a prop de les dotze, el «caos» fos el protagonista al polígon i no hi hagués «cap coordinació». La patronal estima que hi ha més de 50 empreses i 500 treballadors que no podran iniciar dilluns la seva activitat i que, en alguns casos, «no ho faran en un llarg període de temps».

Per la seva banda, el president de Caeb (Confederació d'Associacions Empresarials de Balears), Josep Oliver, demanà a les administracions que facin les gestions oportunes per aconseguir el major nombre d'ajuts per pal·liar els danys a les instal·lacions industrials que han estat «quantioses per les notables destrosses registrades». Tot i així, encara no s'han pogut donar xifres, ni estimacions del cost dels desperfectes.

Oliver, que acompanyà el president del Govern, Francesc Antich, durant la seva visita a Can Valero posà a disposició de les empreses tots els recursos tècnics de la Confederació «que considerin necessaris». Des de Pimem assenyalaren com a «imprescindible» la declaració de zona catastròfica per a aquest polígon i per totes les àrees afectades pel «cap de fibló» de dijous.

En el mateix sentit, s'expressaren des de la patronal el petit i mitjà comerç, Pimeco, que destacaren les inundacions patides pels establiments de la plaça Major «desbordats per l'aigua». Així com també els de la zona de Nou Centre, en especial, el carrer Miquel Marqués que acabaren anegats com a conseqüència del sistema de pluvials que s'establí arran de les obres del metro, segons expliquen en un comunicat.

La patronal que presideix Pere Ferrer alertà que els soterranis dels comerços del passeig del Born tornaren a inundar-se, tot i que l'Ajuntament de Palma els havia informat que no tornaria a ocórrer, després de les obres de reforma que hi desenvolupà. Així com els de 31 de desembre.Bartomeu Servera, el president d'Afedeco, l'altra associació del comerç, expressà tot el seu suport als afectats i posà a la seva disposició els mitjans de la patronal. Dels associats a Afedeco, els que han patit més la catàstrofe viscuda dijous han estat els de Can Pastilla, el passeig marítim i el polígon de Can Valero, segons assenyalà Servera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris