lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El temporal malmena l'esport palmesà

El Palau Municipal de Son Moix, amb la coberta de la piscina i la pista poliesportiva parcialment destruïda, és la instal·lació de l'Ajuntament de Palma més danyada

El temporal ha sacsejat també les instal·lacions esportives de Palma. El Palau d'Esports de Son Moix, l'ONO Estadi, el poliesportiu Germans Escalas, les piscines municipals de Son Hugo, el pavelló Toni Pizà de sa Indioteria i diferents camps de futbol han patit les conseqüències del vendaval, acompanyat d'un fort ruixat, que assolà Palma dijous horabaixa. El Palau d'Esports de Son Moix, que el 2006 va fer 30 anys, ha estat la instal·lació més afectada. La zona més danyada és la de la piscina, ja que una part del sostre ha caigut i els finestrals i els marcs de la part frontal i de la lateral han estat arrabassats. La pista poliesportiva coberta, on havien de jugar els seus compromisos el Palma Aqua Màgica de bàsquet i el Drac Palma de voleibol, se n'ha vist també molt afectada, ja que un tros de sòtil ha desaparegut i, a més a més, l'aigua ha fet malbé el parquet. El Palau d'Esports de Son Moix ha quedat inutilitzable i estarà tancat durant un període prou llarg, que encara no es pot precisar, ja que primer s'han de planificar les obres de reconstrucció. El velòdrom descobert de Son Moix ha patit la inundació dels vestidors i la caiguda d'un arbre ha provocat que la pista de tennis número quatre quedi inutilitzable.

Al poliesportiu Germans Escalas han patit danys dos mòduls de la piscina, però la resta de la instal·lació està en perfecte estat. Així, avui es reobrirà ja al públic el poliesportiu amb l'excepció de la piscina, que quedarà tancada.Les destrosses han estat també importants a l'Ono Estadi, on el Mallorca rep demà la visita del Getafe. La zona de la llotja presidencial n'és la més perjudicada. Tot i que els operaris treballaven ahir a les totes, serà complicat que puguin habilitar l'espai que habitualment s'utilitza durant el descans per servir l'àgape. Així mateix, el sòtil de la zona mixta ha caigut en part i les reixes del pàrquing exterior són ara en terra. Finalment, els panells de la publicitat electrònica de devora el terreny de joc quedaren escampats damunt la pista d'atletisme i del tot inservibles.

El Palma Arena se n'ha vist afectat també, i de manera greu. La pista de competició del velòdrom no pateix les goteres que que sí han arribat a la graderia. Ara bé, una part del sostre de la gran terrasa de la zona superior ha caigut.

El poliesportiu Prínceps d'Espanya també sofrí els efectes de la tempesta. La piscina coberta ha quedat parcialment descoberta, ja que una part del sostre ha desaparegut. La instal·lació, on s'entrenen habitualment els nedadors del Centre de Tecnificació de les Illes Balears, està tancada. No se sap encara quant de temps quedarà inutilitzable la piscina, però les obres per reconstruir-ne la zona danyada no seran fàcils. El Govern de les Illes Balears, com en el cas del Palma Arena, no ha pogut encara quantificar-ne econòmicament els danys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris