muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Bloc manté que es queda al Govern per redreçar la «pèrdua de credibilitat»

UM manifestà que li sembla bé perquè Son Espases és l'opció «més ràpida i funcional»

El Bloc justifica la decisió de no trencar el Pacte de governabilitat perquè considera que és la força política que pot redreçar, a partir d'ara, la «pèrdua de credibilitat» en la defensa del territori que al seu entendre suposa la decisió del president del Govern, Francesc Antich, de continuar amb les obres de construcció de l'hospital al solar de Son Espases.

El secretari general del PSM i líder del Bloc, Gabriel Barceló, descartà per això la seva sortida del Govern i de la resta d'institucions on governen amb els socialistes i Unió Mallorquina. «Sortir del Govern implicaria inestabilitat política i afavoriria la tornada del PP», explicà Barceló.Tot i haver d'acceptar la imposició d'Antich, el portaveu parlamentari insistí que la seva formació «no la comparteix» perquè aquesta decisió no s'ha pres «ni amb consens ni per unanimitat». Barceló considerà que suposa «una decepció per la gent que lluitam pel territori» i que, encara que es tractava d'una «decisió difícil», «ha faltat valentia i assumir els costos» que implicava rebutjar Son Espases. A més d'això, criticà que els arguments que es donaren ahir per no reformar Son Dureta, «ja els sabíem des de fa sis mesos».

Pel que fa als altres socis dels socialistes, Unió Mallorquina, aquests manifestaren que la decisió d'Antich els sembla bé ja que construir l'hospital a Son Espases és l'opció «més ràpida i funcional» perquè els ciutadans disposen el més aviat possible de la nova infraestructura sanitària.En declaracions a l'agència Europa Press, el secretari general d'UM, Damià Nicolau, recordà que el seu partit sempre expressà el seu suport al president Antich perquè escollís aquella opció que estigués finalitzada amb més rapidesa, perquè era la qüestió «prioritària» per a ells.Nicolau descartà que la credibilitat del Govern, tal com afirmen des del Bloc, es vegi afectada, perquè recordà que el Pacte només establia la paralització de les obres durant dos mesos per poder estudiar alternatives.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris