nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Impregnen de verí mata-rates els bevedors d'un col·legi de Son Servera

Dos nins de 9 i 10 anys hagueren de ser traslladats a l'Hospital de Manacor en sentir molèsties

61868

La direcció del col·legi ha canviat les deu aixetes que foren impregnades amb raticida.

A.S.

Uns desconeguts posaren dimecres mata-rates a les aixetes d'on beuen els infants d'un col·legi públic de Son Servera i dos nins hagueren de ser atesos a l'Hospital de Manacor. La Guàrdia Civil investiga qui hi posà la substància.Bartomeu Jaume, director del col·legi Jaume Fornaris de Son Servera, se'n mostrava ahir indignat: «És una autèntica animalada el que han fet. Jo ho atribuesc al fet que hi ha jocs molt violents de consoles i ordinador i alguns nins ho volen fer perquè ho veuen en aquests jocs».

La «barrabassada» es descobrí dimecres a les nou del matí. El professor d'educació física es temé que al lloc esmentat hi havien posat pastilles de matar rates. La substància s'havia sostret d'un recinte tancat que uns desconeguts forçaren. A l'interior hi havia una trampa per a rates, amb les pastilles verinoses dedins. Les persones que accediren a aquesta zona prohibida del col·legi, devora la cuina, es dirigiren després a les deu aixetes d'on beuen aigua els escolars d'educació infantil i primària i fregaren aquelles pastilles a la boca de cada aixeta, que en quedà així impregnada.

Quan la direcció del col·legi descobrí el que succeïa clausurà la zona esmentada, però dos nins de 9 i 10 anys començaren a sentir molèsties i foren traslladats al PAC (Punt d'Assistència Continuada).«Jo no sé fins a quin punt podem parlar d'intoxicació o més aviat de suggestió, perquè realment havien begut de les aixetes però també hi ha molt de nerviosisme i per ventura s'han posat nerviosos», assenyalà el director del centre, ubicat al carrer de les Creus.

Els dos nins afectats foren enviats després a l'Hospital de Manacor, acompanyats dels seus pares, i les proves mèdiques no oferiren cap dada preocupant. L'endemà, tanmateix, tornaren a l'hospital i se'ls efectuaren altres anàlisis, que tampoc no posaren de manifest cap intoxicació.

La Policia Local i la Guàrdia Civil en foren informades i s'ha obert una investigació per aclarir qui impregnà les aixetes de mata-rates. Ahir els agents de la Benemérita tornaren al centre per fer-hi una sèrie d'indagacions. «No podem saber si ha estat ningú de dins el col·legi o de fora. Ara ho investiguen», aclarí Baromeu Jaume.

El director explicà que els horabaixes, quan el col·legi públic tanca les seportes, és habitual que algun grup d'al·lots boti la tanca i jugui al pati. «Ho hem denunciat moltes vegades, però ningú no fa res per evitar-ho. Tiren pedres a les teules i un dia en trencaren 200. Una altra vegada romperen les persianes de fusta i una altra robaren ordinadors. Cada any presentam denúncies diverses per incidents. La Policia ho sap i nosaltres demanam que patrullin pels voltants del col·legi, per controlar la situació.Les mares dels escolars es mostraren ahir indignades per la «broma pesada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris