nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Gadma i ERC demanen que no es deixi construir un parc fotovoltaic en rústic

El projecte preveu la instal·lació de plaques solars en uns 90.000 metres quadrats

61444

Representants de Gadma a la finca on es vol construir el Binipark.

M.R.

L'entitat ecològica Gadma i el grup municipal d'Esquerra-Independents de Binissalem demanen, a l'actual Conselleria de Comerç i Indústria del Govern, que paralitzi el projecte d'un parc fotovoltaic que es construiria en una finca rústica d'uns 90.000 metres quadrats del municipi, el Parc Fotovoltaic Binipark.

Es tracta d'un projecte de la legislatura anterior, en el qual es preveuen uns 60.000 metres quadrats de parc fotovoltaic, la qual cosa suposaria uns 28 camps de plaques solars. Des de Gadma asseguren que es tracta d'un projecte de la legislatura anterior que respon a l'«amiguisme del Govern precedent», ja que es va modificar la llei de manera que ja no fa falta que el Consell atorgui l'interès general per a la construcció d'un camp fotovoltaic en rústic.

El portaveu de Gadma, Bernat Fiol, va manifestar que «el que volem és que el Govern actual aturi el desgavell de l'equip anterior de govern i revisi els projectes que perjudiquen el sòl rústic».

Els ecologistes de Gadma reivindiquen que es protegeixi el camp mallorquí i asseguren que «no estam en contra de l'ús de les energies renovables, sinó que creim que les plaques solars s'han de col·locar en aquells indrets on no es faci malbé el paratge natural».Per la seva part, el regidor d'Esquerra Independents, Josep Martí, va assegurar que «creim que s'hauria d'anar alerta, ja que amb l'objectiu d'implantar energies renovables es pot fer malbé una altra cosa».

Josep Martí explicà que els tècnics asseguren que el projecte preveu que la zona es podrà regenerar en 25 o en 30 anys, durant els quals s'instal·larien les plaques. Martí, però, no veu clara aquesta opció, ja que manté que «durant els anys que hi hagi les plaques no hi haurà arbres».Des d'Esquerra, igual que els ecologistes de Gadma, volen deixar clar que «estam a favor de les energies renovables, però creim que hi ha indrets més adequats per ubicar-les».

Fa poc, des de la Conselleria s'han denegat els permisos per posar en marxa tres projectes, que eren per generar energia renovable i que també estaven projectats en sòl rústic.D'aquesta manera, des de Gadma i Esquerra insten les administracions públiques perquè regulin aquest tipus de projectes, ja que asseguren que «pot haver-hi errades. Si no preservam ara el territori rústic de Mallorca, pot ser que en el futur sigui massa tard».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris