muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

Retiren dues tones diàries de la planta Carpobrotus a es Trenc

Es corre el perill que acabi amb les plantes endèmiques balears

GLÒRIA JULIÀ. Campos.
Un total de dues tones diàries és la mitjana que es treu cada dia de la zona d'es Trenc i ses Covetes, des que va començar la campanya d'eradicació de la planta invasora Carpobrotus Edulis, segons va explicar ahir Miquel Ferrà, director general de Biodiversitat. A l'acte de presentació va assistir també Domingo Ramis, gerent de l'Ibanat, Guillem Ginard, batle de Campos i Joan Juan, delegat de la Ràpita i ses Covetes.

Segons va explicar Ferrà, «la present campanya té dues funcions, una de caràcter tècnic,una altra ecològica d'eradicar una planta depredadora, i una funció social,que per altra banda dóna l'oportunitat als vigilants d'incendis d'allargar un mes el seu contracte i poder dur a terme una prestació social».

El treball d'eliminació d'aquesta planta és manual, ja que de fer-se mecànicament es podrien danyar els sistemes dunars. Tant Ginard com Juan van recordar que es tracta d'una zona protegida i «per això és important intervenir en zones com els apartaments de ses Covetes o cala Mitjana on és imprescindible eradicar l'esmentada planta a les zones interiors, per evitar que s'estengui a l'exterior».

Els presents van recordar la importància que la gent no sembri aquesta planta a casa seva «ja que probablement aquesta s'estendrà i acabarà amb les espècies endèmiques de la zona».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris