algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Bloc es mantindrà al Pacte, però no es farà partícip de l'opció de Son Espases

Les Joventuts del PSM carreguen contra Antich i li demanen que no sigui covard i tengui dignitat

El Bloc no trencarà el Pacte si avui es fa públic que el Govern opta per mantenir l'hospital de referència a Son Espases, però deixarà clar que la decisió no s'haurà pres de manera consensuada sinó amb ells en contra. Aquesta és, ara per ara, la intenció que té la coalició progressista, que forma part del Govern balear i dels equips de govern del Consell i de Cort.

De fet, alguns dels partits que integren la coalició "PSM, EU-EV i Esquerra" ja havien analitzat els possibles escenaris que s'acostaven i l'opció de Son Espases era la pitjor per ells, sobretot després del compromís assolit amb la ciutadania abans d'accedir al Govern. Malgrat que en totes les formacions del Bloc hi ha partidaris de deixar els càrrecs de govern, el sentiment majorirari de les direccions és fer tot el contrari. I en el cas que finalment s'opti per Son Espases, es mantendrien als executius, farien evident que no estan d'acord amb la decisió presa i recalcarien que el trencament del Pacte només beneficia el PP.

Pels dirigents del Bloc, en aquest escenari l'opció de sortir del Govern és pitjor que la de quedar-hi. D'un costat, la partida de la coalició deixaria un Govern en minoria que hauria de negociar amb ells cada votació. Sense acord, hi guanyaria el PP. Altres escenaris, com la possibilitat d'una convocatòria electoral anticipada, serien encara pitjors per als interessos progressistes.Líders del Bloc, com Biel Barceló, han reiterat que la lleialtat al Pacte queda danyada per aquesta decisió. El cert, però, és que la desconfiança que impregnà els socis del primer Pacte de Progrés ha tornat a aflorar amb la crisi de Son Espases.

Ahir mateix, les joventuts del PSM tornaren a llançar durs retrets al president Antich que, segons ells, «no ha tingut fins ara cap mostra de valentia ni contundència per redreçar les polítiques reaccionàries i destructores del territori del PP». Els Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM (JEN) advertiren a Antich que «encara és a temps de conservar la dignitat i de no ser un covard».

En aquest context, els dirigents de la coalició treballaren fins a darrera hora d'ahir per fer canviar d'opinió els partidaris de Son Espases, majoritaris al Consolat i a les conselleries de Presidència i de Salut, totes controlades pels socialistes.

Però no tots els socialistes estan del costat de Son Espases. La secretària general de la Federació Socialista de Mallorca i presidenta del Consell, Francina Armengol, també hi cercà alternatives fins al final. Si finalment s'opta per Son Espases, Armengol no ho defensarà, però tampoc no qüestionarà la decisió que prengui el Govern del també socialista Francesc Antich.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris