nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El Govern aprovarà una llei per augmentar els controls sobre les explotacions de les pedreres

Vives anuncia un nou consell assessor d'Indústria

La Conselleria de Comerç, Indústria i Energia impulsarà un projecte de llei per regular i augmentar els controls sobre les explotacions de les pedreres a les Illes.La consellera Francesca Vives explicà ahir la necessitat d'elaborar aquesta llei autonòmica per tal de substituir la de caràcter estatal actualment vigent des de l'any 1973, segons assegurà, pel seu contingut «obsolet» i «preconstitucional».

Durant la seva compareixença en el Parlament per explicar el seu projecte de gestió per a aquesta legislatura, Vives afirmà que l'aplicació d'aquesta nova normativa complementarà el Pla Director Sectorial, però que alhora el seu departament intensificarà els esforços en aquest matèria.

La consellera centrà bona part de la seva intervenció a explicar les seves intencions en relació amb dues qüestions clau, com l'adaptació de la Llei de comerç a la directiva europea Bolkenstein i l'arribada del gasoducte a Eivissa i a Mallorca. No avançà res més en aquest sentit respecte del que ja se n'ha anunciat fins ara, i confirmà que la moratòria sobre grans superfícies comercials es mantindrà fins a l'entrada en vigor de la directiva europea, per desembre de 2009.

Quant a altres matèries, Vives manifestà l'aposta de la seva Conselleria per l'impuls de les energies renovables i per les polítiques d'eficiències energètica. Anuncià la creació d'un conseller assessor d'Indústria i un servei de promoció exterior per a aquest sector.Apart d'altres projectes concrets, la consellera expressà la seva intenció de fer un cens de sòl industrial i fomentar els polígons industrals «petits» i propers als nuclis de població.El diputat del PP, Josep Joan Cardona, considerà que la línia anunciada és «continuista» i criticà entre d'altres coses el que considerà una postura «confiada» respecte als efectes en el comerç de la directiva Bolkenstein.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris