muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Algunes obres del PP duplicaren i fins triplicaren la quantitat pressupostada

El conseller d'Economia afirmà que la inversió estatal creixerà un 123% en els propers 7 anys

Les obres de l'accés al Port de Sóller es pressupostaren en 4'8 milions d'euros i costaren 27'5 milions; el desdoblament de la segona ronda d'Eivissa passà de 4'3 milions a 23'4; les conselleries de Salut i Educació tingueren una desviació del pressupost de 102 i 57 milions cadascuna. Aquests són alguns exemples de les «males pràctiques en la gestió de l'anterior Govern del PP» que el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera, ha detallat sense oblidar els 1'2 milions que costà la maqueta de l'òpera.

Totes aquestes despeses per sobre del que estava previst són la difícil herència que el Partit Popular deixà al nou Govern: un endeutament de més de 3.000 milions d'euros. Aquest import gairebé igualava els doblers del pressupost de la comunitat autònoma, mentre que el 2003 el deute financer en suposava dos terços.

Manera destacà aquests imports davant dels sindicats i les organitzacions empresarials a la Mesa de Diàleg Social, que ahir va iniciar les seves sessions.

Entre les mesures que ha adoptat la Conselleria d'Economia per pal·liar els efectes hi ha la «realització d'auditories externes, la racionalització de la despesa i el control de les empreses públiques».

Per altra banda, el responsable d'Economia del Govern va voler aclarir el ball de xifres pel que fa a la inversió de l'Executiu central a Balears. En aquest sentit, explicà que els 2.800 milions d'euros que rebran les Illes en el període de 2008 a 2014 suposen un increment del 78 per cent, en relació als darrers set anys. I puntualitzà que si es té en compte que només s'executava un 80 per cent dels diners que es comprometien, l'augment és encara superior al 123 per cent. Un aspecte que amb l'acord signat amb Madrid ja no succeirà, perquè tot allò que no s'executi en un any passarà a l'exercici anterior «però no es perdrà».

Així, els 100 milions que no arribaran l'any que ve dels 400 que correspondrien a les Illes es repartiran en exercicis posteriors «en funció de les necessitats reals», afirmà Manera en declaracions a Diari de Balears. Afegí que la falta de previsió de l'anterior Govern, que no havia deixat cap projecte per a les inversions estatals, i l'avançat estat dels pressuposts generals de l'Estat quan entrà el nou Executiu ha motivat que se'n demanassin 300 en lloc de 400. A més, sobre les crítiques del PP, recordà a la presidenta dels populars, Rosa Estaràs, que la inversió estatal acordada s'ajusta a l'Estatut que «ella també negocià».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris