muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Caos, arbres tomats, persones ferides i vehicles destrossats per la tempesta

La ventada arribà en un minut a 109 km/h i provocà el pànic als carrers de Palma

85606

Algunes naus del polígon de Can Valero quedaren destrossades a causa del fort vent i les parets, convertides en ferralla. El vent també va fer matx amb els vehicles. Fotos: M.BORRÀS.

La gran tempesta, acompanyada de ventades de fins a 109 quilòmetres hora, que ahir capvespre afectà Palma, provocà nombroses destrosses i fins a 10 ferits de diversa intensitat.Quan eren les cinc i mitja de l'horabaixa el cel de Ciutat s'enfosquí, tot anunciant els esdeveniments apocalíptics que estaven a punt d'ocórrer. Pocs minuts després, la tempesta ja havia arribat a la ciutat. Llamps i trons, pluja i la forta ventada que entrà de la mar cap a l'interior arrabassaren nombrosos arbres dels carrers de Palma. Alguns d'ells caigueren sobre els cotxes que hi havia estacionats a les voravies i els provocaren nombrosos desperfectes. La Policia Local realitzà més de 200 actuacions i es va veure desbordada.

A Portopí, en sols deu minuts, arribaren a caure 15 litres. Segons informà el director del Centre Meteorològic, Agustí Jansà, aquesta quantitat d'aigua és inusual en un període tan breu de temps. A Palma, i en total, es recolliren uns 30 litres per metre quadrat en poc menys d'una hora.

L'aeroport hagué de tancar-se al trànsit per ratxes de vent de fins a 111 km per hora. L'hospital de Son Dureta patí inundacions en diversos serveis i els quiròfans de Sant Joan de Déu s'inundaren. A l'altre banda de Palma, la pluja i el vent provocaren que part de la teulada de poliesportiu de Son Moix caigués. A Son Rapinya, la tanca publicitària d'un establiment de menjar ràpid caigué per la força del vent sobre un cotxe i li esclafà el sostre. A dins hi havia una mare amb la seva filla de tretze anys. Afortunadament pogueren sortir a temps i només patiren algunes ferides lleus. Més mala sort dugué un treballador de Son Espases que resultà ferit quan feia feina a la zona del projecte de l'hospital. Aquest operari es refugià en una caseta d'obres prefabricada. L'estructura, però, caigué pel vent i li provocà nombroses ferides.

En general les destrosses més grans es produiren als polígons de Can Valero i Son Castelló, on nombroses naus quedaren arrasades.A l'altra part de la carretera de Valldemossa, el temporal féu tombar cinc torres elèctriques d'alta tensió. Els fils caigueren sobre la carretera i s'hagué de tallar al trànsit; a més, cinquanta cotxes es veieren implicats en un accident múltiple. Moltes barriades de Palma quedaren sense corrent,mobilitzant a més de cent operaris de Gesa. Es calcula que més de 8.500 comptadors deixaren de funcionar durant hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris