muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El vent fa matx als polígons industrials, amb naus arrasades i cotxes bolcats

Can Valero fou una de les zones més afectades per les destrosses, com també els poliesportius

El fort vent, que arribà a bufar a 109 quilòmetres per hora, arrasà moltes zones dels dos polígons industrials de Palma, Son Castelló i Can Valero, i provocà pèrdues materials milionàries i ferits.De fet, fou al polígon de Can Valero on sis operaris resultaren ferits lleus pel despreniment d'un sòtil i on es varen viure les situacions més dramàtiques, per les greus i importants destrosses a les naus industrials de l'avinguda Poima i els carrers adjacents.

El panorama fou dantesc: uralites, vidres i altres materials volaren destruint tot allò que es trobava al seu camí. Al mateix temps, cotxes, maquinària industrial i altres vehicles bolcaren per la força del vent; els arbres foren arrabassats d'arrel i caigueren sobre la calçada o vehicles, fet que multiplicà les destrosses, que ja es compten com multimilionàries.

Per altra banda, l'Institut Municipal d'Esports (IME) va haver de desallotjar 2.000 persones de Son Moix i 500 més del poliesportiu Germans Escalas, després de desplomar-se part de les seves teulades com a conseqüència de la tempesta.

L'IME anuncià que s'han suspès totes les activitats esportives fins que se solucionin els danys i s'apuntà que la gent afectada per la suspensió dels cursets esportius poden cridar al telèfon 971 28 18 70 per rebre més informació.

L'evacuació d'ambdós poliesportius fou «perfecta» i no hi hagué cap ferit, malgrat que a les 17.30 hores Son Moix es trobava a ple rendiment amb cursets de natació, activitats escolars i classes de ioga i tai txi. A més, en el moment del desallotjament s'estava disputant un partit amistós del Drac Palma de voleibol.

Pel que fa al Germans Escalas, el fort vent causà la caiguda de part del sostre a la piscina del poliesportiu, sense ocasionar cap ferit, malgrat que s'estaven desenvolupant diferents cursets.

Així mateix, altres edificis de Ciutat es veieren afectats pel temporal, com la seu del Consell de Mallorca de Palau Reial, on es trencaren vidrieres, i la Llar de la Infància de General Riera.Al Pont d'Inca, el vent destrossà la teulada del poliesportiu Illes i les pluges provocaren que els ponts que uneixen les urbanitzacions de la zona s'inundassin. En algun d'aquests ponts de la urbanització Pont d'Inca Parc, per exemple, l'aigua arribà a dos metres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris