nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Més de 8.500 famílies d'arreu de Mallorca queden sense corrent

El vent tomà cinc torres d'alta tensió a Sóller, Alaró i Valldemossa

El servei elèctric de Mallorca quedà del tot col·lapsat. Més de 8.500 famílies quedaren ahir capvespre fora corrent a causa de la barrumbada. Les zones més afectades foren les barriades perifèriques de Ciutat, en concret Son Sardina, la Real, la Indioteria, Son Ferriol i Can Farineta. Així mateix, Campos patí panes elèctriques, segons confirmaren fonts de Gesa-Endesa, com també usuaris de Felanitx, Manacor i Marratxí, que estigueren entre dues i tres hores sense llum.

A més, el problema de la falta de corrent es va veure agreujat per la pana telefònica. El mal temps espatllà les línies de telèfon i els usuaris no podien avisar Gesa. Això allargà encara més la restitució del servei elèctric. El còmput total de clients perjudicats és, segons Gesa, d'uns 8.500 comptadors, encara que dins aquest càlcul no s'inclouen els serveis de maniobres i de parallamps, que foren de menor importància.

«Hem establert una estesa elèctrica provisional per tal de restablir el servei tan aviat com fos possible», confirmaven ahir vespre fonts de Gesa, que matisaren que «hi estan treballant 120 tècnics, i esperam que al llarg del vespre quedi tot arranjat, encara que de manera provisional».

D'altra banda, el vent s'endugué per davant cinc torres d'alta tensió a les carreteres de Sóller, Valldemossa i Alaró. Això provocà encara més retencions a les carreteres, col·lapsades de per si per la riuada. Les llargues coes de vehicles provocaren que els operaris arribassin tard a les zones accidentades i, una vegada allà, en alguns casos no pogueren fer res a causa dels bassals d'aigua a la carretera. Més de quatre hores després, les torres d'alta tensió foren retirades de les vies i els cotxes pogueren tornar a circular.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris