nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Rissagues i destrosses a la Part Forana

El cap de fibló no deixà ferits greus als pobles, però sí quantiosos danys materials

Devers les 18.00 hores, la tempesta arribà amb força a Inca. En qüestió de segons tot fou fosca, vent i pluja. Centenars de conductors en patiren els efectes a la Gran Via d'Inca, on el vent arrabassà arbres i la pluja arribà a entrar en alguns vehicles. La plaça Llibertat i la plaça Antoni Fluxà s'anegaren i es convertiren en un torrent en segons.

El pitjor, però, es registrà a la zona de Joan XXIII. Al nou quarter de la Guàrdia Civil, inaugurat fa tan sols quinze dies, tot el mur que envolta l'edifici va caure. «Hauríem d'anar a cercar el constructor perquè aquí varen estalviar ciment», comentaven els veïns, indignats. Molts d'inquers, encuriosits, hi acudiren per veure la feta.

L'Hospital també rebé. Allà, el vent i la pluja arrabassaren teules, que caigueren dins l'aparcament subterrani i causaren danys a alguns cotxes. Les plaques metàl·liques de la zona d'Urgències també varen volar i alguns arbres estaven xapats. «Hem atès dues dones amb ferides perquè la tempesta els ha agafat caminant a la rotonda de Llubí», explicaren facultatius del centre.

Més enllà d'Inca, però, els problemes se succeïren. Un dels indrets més afectats fou el Port d'Alcúdia, on de manera inèdita es registraren almenys tres rissagues. Una, a les tres de l'horabaixa, i l'altra, a les 19.30. Més tard, a prop de les 21.00, el fenomen es reproduí. «Feia anys que no es veia una cosa tan espectacular al Port, és gairebé insòlit», comentava ahir un veí.

Els comerciants de primera línia varen haver de treure aigua de les botigues, que es negaren en qüestió de segons. Les barques, segons alguns testimonis, varen pujar fins al nivell de la vorera del Club Nàutic. Al Port d'Alcúdia, a més, el 061 va haver d'atendre un jove afectat per la caiguda d'una teula.

En altres indrets com ara Pollença, Selva, sa Pobla, Muro i Campanet la tempesta deixà cases completament inundades, branques d'arbres arrabassades i danys materials diversos i difícils de quantificar ahir. Els talls elèctrics es varen repetir a tots els pobles de la zona, especialment a Inca i també a Pollença. Al Llevant, els talls elèctrics afectaren especialment Manacor, Felanitx i Algaida. A Montuïri, centenars d'arbres foren arrencats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris