lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

«Per a mi és un repte i un honor substituir Antoni Pérez Ramos»

Nadal Bernat Salas assumeix el càrrec de vicari judicial de l'Església

Nadal Bernat Salas (Capdepera, 1970) assumí ahir el càrrec de vicari judicial de l'Església de Mallorca en un solemne acte presidit pel bisbe de Mallorca, Jesús Murgui. Bernat Salas substitueix Antoni Pérez Ramos, que fa 37 anys que administra justícia a l'Església. «Per a mi és un repte i un honor substituir Antoni Pérez Ramos», declarà el nou vicari judicial a aquest diari.

«En primer lloc, és un repte, i després, jo també diria que és un gran honor per la talla intel·lectual i la preparació acadèmica d'Antoni Pérez Ramos. Fou el nostre professor de Dret Canònic i, així com hi ha gent que s'ennobleix amb certs càrrecs, en aquest cas, al revés, ell ha donat prestigi al càrrec de vicari judicial», afirmà.Salas admet que assumeix el tribunal eclesiàstic en un moment de canvis en la societat balear.«El nostre tribunal se circumscriu a la Diòcesi de Mallorca, i la societat està en uns moments de canvis davant de reptes com la immigració i la cohesió social. La societat està en plena ebullició, i això es reflecteix al tribunal. Hi arriben molts de matrimonis que volen l'anul·lació per diferents motius; a més, hi ha molts de matrimonis mixtos, entre musulmans i catòlics, per exemple», va afirmar.

Afegí que la seva actitud al capdavant del tribunal eclesiàstic serà la de continuar el procediment jurídic establert, ja que «és una garantia per a tots que té com a objectiu intentar arribar a la veritat del que es jutja i, sobretot, garanteix el dret de defensa de les parts, i això és bàsic, també, per al judici canònic».El nou vicari judicial va insistir que l'Església no empra el terme «matrimoni» en les unions de parelles del mateix sexe.«El matrimoni està reservat per a un home i una dona. La resta d'unions matrimonials o de fet són un altre tipus de relació, i s'han de regular per un altre sistema», precisà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris