algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'Institut Balear de la Dona demana que es retiri de la venda el llibre de «Mena»

El Lobby de Dones qualifica Company de «prepotent, repugnant i d'autèntic ignorant»

L'Institut Balear de la Dona denuncià ahir a la Fiscalia Arnau Company, el metge Mena, per haver vulnerat el secret professional amb l'edició del llibre Sanidad y sexualidad en los últimos años del siglo XX, on hi apareixen publicades nombroses intimitats sexuals dels seus veïnats, els habitants de Sant Joan.

En aquests moments, els serveis jurídics de l'Institut, que és l'organisme públic que s'encarrega de combatre la violència de gènere a les Balears, estan estudiant la possibilitat que el llibre sigui retirat de la venda, segons va informar ahir Lila Thomàs, presidenta d'aquesta entitat.«La publicació d'aquest llibre "va comentar Thomàs" ha marcat un abans i un després en l'exercici de la medicina a les Balears. El fet que es ventilin històries íntimes i personals pot arribar a crear un sentiment d'inseguretat entre els pacients».

La directora de l'Institut Balear de la Dona arribà més lluny i digué que «el metge Mena no pot quedar impune després de fer públiques les intimitats sexuals de les seves pacients».Per tot això, Thomàs demana que tots els exemplars de l'edició, dels 500 que en féu publicar el mateix metge Mena, que encara en queden per vendre's siguin apartats del mercat.

En qualsevol cas, si es confirma que Arnau Company ha infringit el codi penal, aquesta decisió correspon als jutges. El que és cert és que a la papereria de Ca na Blanc hi ha un llarg llistat de persones que en tenen comanat un exemplar.

El Lobby de Dones de Mallorca també féu ahir dures crítiques sobre l'obra de Company. «Amb aquesta publicació el metge Mena dóna sortida a les seves fantasies grolleres, que només poden provenir d'una ment prepotent i repugnant. Company, escrivint aquestes teories boges s'ha mostrat a sí mateix com un autèntic ignorant. Fa empegueir que la salut de tot un poble hagi estat a les seves mans durants tants d'anys», assegurà ahir Xisca Mas, membre d'aquest col·lectiu.

Sanidad y sexualidad en los últimos 50 años del siglo XX no té qualitat ni científica ni, evidentment, literària. Aquest llibre ens recorda els discursos més rancis i estantissos sobre la sexualitat femenina i l'homosexualitat que estaven de moda al segle XIX», va dir Mas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris