algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

«L'única fi d'aquest metge és estimular l'homofòbia i la misogínia en ple segle XXI»

Chicosé Cubero és el president de Ben Amics, el col·lectiu que treballa pel drets de gais, lesbianes, bisexuals i transexuals a les Balears. DdB ha volgut parlar amb ell sobre l'anunci que ahir féu el metge Mena sobre una futura publicació que tractaria el tema de l'homosexualitat.

" Què en pensau de la teoria de la sodomia que Arnau Company vol formular a través de l'exploració dels cossos dels «homosexuals reconeguts» de Sant Joan?
" Que és un gran desbarat i un insult no només pel col·lectiu de gais i lesbianes, sinó també per tota la societat de les Illes Balears. El terme que aquest metge empra per designar comportaments, tendències o afectivitats homosexuals, el de sodomia, ja deixa ben clar quines són les seves autèntiques intencions. En ple segle XXI aquest mot només s'empra en sentit pejoratiu i excloent. Té connotacions bíbliques: «Els habitants de l'antiga ciutat de Sodoma que, a causa dels seus vicis, hagueren de ser cremats amb el foc purificador». Ja me diràs...

" De totes maneres, aquest metge defensa que el seu mètode és científic.
" Les teories que pretenen explicar un determinat comportament sexual a causa d'unes característiques físiques concretes és cosa del segle XIX. Actualment això està desacreditat. A més, d'ençà del 1991, l'Organització Mundial de la Salut retirà l'homosexualitat del llistat de malalties. I, evidentment, abans d'això ja feia molts decennis que la societat científica ho rebutjava. Si aquest metge pretén anar pel carrer identificant qui és gai i qui no ho és, per la seva manera de caminar, ja denota una postura excloent. Després de tenir-los identificats, quina serà l'altra passa? Voler «curar-los»? Això és exactament el mateix que es defensava en temps del franquisme quan els feien recloure a clíniques i els aplicaven electroxocs.

" Així doncs què proposau que es faci amb el llibre del metge Mena?
"Aques llibre no és altra cosa més que un document per incentivar l'homofòbia i la misogínia. És un insult a la medicina i, a més, fa apologia de l'odi contra determinats col·lectius. Per tot això i perquè, a més, vulnera el dret de la intimitat dels pacients, com a mínim ha de ser retirat del mercat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris