nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Petites i mitjanes constructores de les Illes, afectades pel perill de tancament

La constructora Seguí Munar té un deute de 7'2 milions i ha presentat concurs de creditors

M. MEDRANO/ E. DOMÈNECH.
Els efectes de l'alentiment en el sector immobiliair es començen a sentir en la construcció, no tan sols per les xifres d'atur, sinó també pels problemes financeres que afecten sobretot petites i mitjanes empreses de les Illes. El gerent de l'Associació de Constructors de Balears, Manuel Gómez, no precisa cap xifra, però assegura que el sector comença a patir un «reajustament» que afectarà aquelles empreses que no presentin una «liquiditat sanejada» i que hagin fet inversions amb amortitzacions a llarg termini. S'ha de recordar que a les Balears hi ha 17.000 constructores censades, 8.000 de les quals tenen un sol treballador, segons els sindicats.

Un dels primers exemples d'aquesta situació, que no és l'únic segons l'associació, ha estat la constructora i promotora de sa Pobla Seguí Munar i Fills SL. L'empresa ha demanat al Jutjat Mercantil un concurs voluntari de creditors, després que diferents empreses a les quals aquesta constructora deu diners hagin presentat peticions perquè s'iniciï el concurs esmentat.

Tot i que les sol·licituds es presentaren ja fa algunes setmanes, el Jutjat Mercantil encara no ha admès a tràmit el concurs. El deute d'aquesta constructura ascendeix a 7'2 milions d'euros, segons han indicat els advocats que defensen més d'una vintena de petites empreses de llanterneria, fusteria i guixaires de sa Pobla. Així es dedueix, almenys, d'una auditoria realitzada l'any 2005 que indicava, entre altres aspectes, que la comptabilitat de l'empresa no està regulada correctament. Segons fonts solvents, una de les raons de la situació econòmica actual de la constructora és la mala gestió empresarial.

Seguí Munar té devers 60 treballadors i és una de les moltes constructores, i alhora promotores, que executen promocions de pisos al voltant de la ronda de sa Pobla, encara que operaven també a tot Mallorca. Algunes d'aquestes obres estan ara aturades i els seus treballadors,. inactius des de fa quinze dies.

El representant d'UGT de sa Pobla, Pedro Seguí, explicà que, de moment, els missers d'aquest sindicat treballen en el tema, ja que fa quinze dies que els obrers no tenen feina i l'empresa no en dóna explicacions. «Seguí Munar no comptava amb cap comitè d'empresa ni amb una plantilla fixa i per això ens costa tant obtenir informació, encara que ja fa dies que vénen treballadors per demanar-nos ajuda», explicà.

El tancament d'aquesta constructora en els darrers dies n'ha alarmat els proveïdors, que han posat el tema en mans de diversos despatxos d'advocats de sa Pobla. «El tancament de la constructora s'ha realitzat de qualsevol manera i això és preocupant per als creditors», explicà el misser Antoni Crespí, del despatx Miquel Capellà i que representa alguns afectats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris