muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Son Pons és ara l'única alternativa que manté el Govern per no fer Son Espases

Antich es reuní amb Armengol per analitzar-ho abans que divendres es doni la decisió

99624

Els terrenys de Son Pons es troben entre la carretera de Sóller i el camí dels Reis, just al final de Via Asima.

A dos dies que es faci pública la ubicació del futur hospital de referència, el Govern encara estudia una alternativa a Son Espases, emplaçament que molts donen ja com a definitiu. Es tracta del solar de Son Pons, ubicat entre el camí dels Reis i la carretera de Sóller, al final de Gran Via Asima.Aquesta és, ara per ara, l'única 'tercera via' amb certa solvència que es manté sobre la taula de l'Executiu i que es continua analitzant. La resta, incloent-hi Son Dureta, si bé no s'han descartat oficialment, sí que han perdut pes en la pugna final.

En canvi, el solar de Son Pons, proposat inicialment pel tinent de batle de Palma Eberhard Grosske (Bloc), es manté i en els darrers dies ha anat sumant suports entre el sector dels socialistes de Mallorca que s'oposa a la ubicació de Son Espases.Precisament ahir, la presidenta del Consell i de la Federació Socialista de Mallorca, Francina Armengol, es reuní amb el president del Govern i secretari general del PSIB, Francesc Antich, per abordar la ubicació de l'hospital.

Entre els avantatges que els defensors de Son Pons troben al solar hi hauria el seu preu. Com que es tracta de sòl rústic, seria més barat que altres alternatives, com la de Son Hugo, situada en sòl industrial i amb un valor de compra al voltant dels 50 milions. La qualificació del sòl com a rústic també permetria escurçar els tràmits administratius, perquè es podria aprovar un interès general per llei. I el fet que només tengui tres propietaris privats es veu com un altre avantatge per negociar. En canvi, es considera un inconvenient que hi visqui gent i que estigui a prop de Son Sardina.

A diferència d'altres opcions gairebé descartades pel seu desnivell, com la de Son Fontet, els terrenys de Son Pons, d'uns 200.000 metres quadrats, tendrien les condicions orogràfiques idònies per ubicar-hi l'hospital projectat per a Son Espases sense gaire retocs.Pel que fa als accessos, l'emplaçament té una estació de metro davant i possibilitats d'enllaços amb l'autopista d'Inca. Tot i l'alternativa, el Govern manté Son Espases com a primera opció i molts creuen que aquesta serà la decisió que, probablement, el mateix Antich farà pública divendres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris