nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Galmés nomena Sweeney com a nova cap de la gerència del Cofuc

El nomenament dóna per tancat l'enfrontament entre Bloc i PSOE

El Consell de Direcció del Cofuc va nomenar ahir Caty Sweeney com a cap d'aquest organisme després de tres mesos que el Consorci estigués sense gerent. Així, el Bloc es fa amb la gestió d'aquest organisme dependent de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria d'Educació i Cultura. Així es dóna per conclòs l'enfrontament entre Bloc i PSOE per la gestió del Cofuc.

Caty Sweeney, que és militant d'ERC i es presentà a les eleccions municipals de Palma per la coalició del Bloc, s'encarragarà del foment de l'ús social de la llengua catalana a diferents àmbits.

Sweeney, que és nada a Irlanda, és llicenciada en Filologia hispànica i fins fa poc ha estat la secretària de la Comissió de Formació de la UIB. A més, també ha estat cap del Servei Lingüístic de la universitat. «Després de tres mesos que ningú exercís la gerència del Cofuc, ara fa falta que ens posem a fer feina com més prest millor "explicà ahir Swenney. Aquest organisme té dues funcions. Una és la de fomentar l'ús del català i l'altra donar projecció a la cultura de les Illes Balears». La nova gerent és de l'opinó que des del Cofuc es poden dur a terme moltes iniciatives per prestigiar socialment l'ús de la llengua pròpia i fer augmentar el coneixement entre la població nouvinguda.

El membres del Consell de Direcció del Cofuc està format per la mateixa consellera Galmés i la rectora de la UIB, Montserrat Casas, entre d'altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris