algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El poble n'anava ben ple: «Mira quina animalada que ha fet el Metge Mena!»

Reaccions a la publicació de les intimitats sexuals de les pacients d'Arnau Company

Quina animalada es metge!!! Això és massa gruixat! És molt fort! No es parlava de res més i els comentaris eren en aquest sentit. Els escàndols urbanístics del poble han quedat en segon pla. Tal vegada, el que feia falta era mà de metge. La publicació del llibre Sanidad y sexualidad en los últimos 50 años del siglo XX, d'Arnau Company, conegut a Sant Joan com el Metge Mena, una notícia que avançava aquest diari en l'edició d'ahir, va fer que aquest petit poble del Pla estigués més que mai d'actualitat.Les intimitats sexuals de les santjoaneres, que treu a llum el Metge Mena, no agradaren a ningú, tot i que alguns intentaven oferir-ne la millor cara i, per si un cas, només gosaren dir que «era un bon metge» perquè «aquí ens coneixem tots».

A les onze del matí no quedava cap exemplar del llibre a la papereria Ca na Blanc, l'únic indret on es pot adquirir, i al llarg del matí foren molts els veïns que feren la seva reserva per a la pròxima entrega, després de conèixer l'existència de la polèmica publicació per mitjà de les planes d'aquest diari que, sigui dit de passada, també s'havia exhaurit.La propietària de la llibreria explicà que ja se n'havien venut devers 40 exemplars i que els despatxava a petició de l'autor mateix: «Viu a la Colònia de Sant Jordi i només ve a Sant Joan els caps de setmana; supòs que dissabte que ve em durà més exemplars, perquè els he acabats tots».

Als cafès, al carrer, a la perruqueria, a la farmàcia i a tots els racons de Sant Joan, el tema estava en boca de tots. Gairebé tothom criticava «la violació del secret professional» i la «manca d'ètica» d'Arnau Company, i el que queda clar és que «ningú no n'està content», i les dones encara menys. En canvi, alguns homes en bromejaven i afirmaven que «no s'ha de donar més importància als fets».Maria Gayà Munar, del restaurant Can Tronca, que coneix el metge, exposava que «he estat pacient seva durant molts d'anys i tot s'ha de dir: és un bon metge. Ara bé, tampoc no li donaré l'enhorabona per aquest llibre. El que he sentit és que la gent no n'està gens contenta. Un no pot contar coses a un metge i desprès aquest treurer-les a llum».En una taulada de Can Tronca se'n parlava de passada, però altres afirmaven que «no hi hem de donar més importància de la que té. És un bon metge, però té 85 anys», en un intent de justificar aquesta publicació.

Per la seva banda, la batlessa del poble, Maria Teresa Munar, deixà molt clar que el que valora més en tota professió, sigui de la casta que sigui, és el secret professional. Per això no comparteix l'ús que n'ha fet aquest metge i «ha de ser responsable amb allò que ha escrit». Munar també diu que ha llegit per damunt el llibre, i que «hi ha gent que pot sentir-s'hi identificada». Així mateix, afirmà que «és un cas aïllat, perquè no totes les santjoaneres són iguals ni tots els metges tampoc». El Metge Mena fa devers 12 anys que no viu al poble i només hi va els caps de setmana. El 1995 es va presentar a unes eleccions amb un partit independent. Va treure un regidor, però no va governar. Va ser llavors que va deixar el poble.Ahir alguns veïns atribuïen a aquest fracàs polític la publicació d'aquest llibre, com una espècie de «revenja». «Volia ser batle i no va poder ser. Per això se'n va anar, va donar l'esquena als santjoaners i ara treu a llum les seves intimitats a la», exposaven uns veïns.Tampoc el capellà del poble no s'explicava com pot haver publicat aquest llibre i es demanava si l'autor «no deu haver valorat el ressò social de la publicació». Sens dubte, val més curar-se en salut!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris