muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Cort cerca la manera de limitar el nombre d'oficines i bars als polígons

Estudia canviar el PGOU, eliminar la permissivitat i que prevalgui l'ús industrial

T.B. Palma.
Encara no hi ha una decisió presa però l'objectiu és clar: eliminar les excepcions aprovades a l'època del PP i garantir l'ús industrial i de serveis als polígons. Fonts del Consistori de Palma, dels diferents partits que conformen l'actual majoria municipal, han confirmat a aquest diari que el Departament d'Urbanisme, que dirigeix personalment la batlessa, ha encarregat un estudi amb vista a aprovar nous usos per als polígons i evitar, a partir d'ara, la proliferació d'oficines, bars i fins i tot un altre tipus d'equipaments i zones de lleure.

Aquest assumpte es porta amb summa discreció a l'Ajuntament ja que, en línies generals, el que s'està preparant és una «moratòria». Hi ha alguns serveis que encara podrien legalitzar-se però altres nous ja no. Palma no és una ciutat industrial sinó més aviat de serveis i això és el que va portar l'anterior equip a obrir la mà a negocis i a instal·lacions que en altres ciutats no s'instal·larien a un polígon, sinó al casc urbà. El sòl industrial és, en molts casos, més barat i aquest fet s'utilitza per alguns empresaris.

Fonts empresarials han expressat a aquest diari el seu temor que algunes inversions que havien previst no puguin dur-se a terme, sobretot en transcendir el propòsit de l'equip de govern d'abordar aquesta reforma. Els bars i cafeteries dels polígons han de pertànyer a una empresa que desenvolupa allà la seva activitat?, han de ser exclusivament cantines d'empreses?, hi pot haver sales de concerts?, cal modificar els volums i evitar les oficines? Totes aquestes qüestions són les que s'estan valorant en aquests moments pel Departament d'Urbanisme. Des del sector empresarial s'argumenta que Palma és una ciutat de serveis i que l'actual norma permissiva té justificació.

Avui es reuneix la Comissió de Govern de l'Ajuntament de Palma, encara que no les clar que prengui una decisió sobre això.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris