nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

El Consell aprova per unanimitat protegir altra vegada cala Blanca

Dubón diu que les llicències demanades no s'ajusten al planejament

Cala Blanca tornarà a estar protegida. El ple del Consell va aprovar ahir per unanimitat una moció del PP per tornar a prendre mesures que evitin la urbanització d'aquest indret d'Andratx. La decisió es pren una vegada havia caducat el procés per aprovar una moratòria sobre una zona on es projecta construir un hotel i diversos habitatges.

Els populars havien presentat aquesta iniciativa després que l'agost passat s'esgotàs el termini de sis mesos que tenia el Consell per aprovar definitivament una norma territorial cautelar que havia impulsat el 5 de febrer. Aquesta moratòria havia de servir per aturar llicències fins que el Pla Territorial preservàs cala Blanca. Com que no es va aprovar la moratòria de manera definitiva, aquesta havia quedat sense efectes.

Segons la consellera insular del PP Antònia Perelló, un cop desapareguda la protecció s'hi podria construir l'hotel i els habitatges projectats sense incomplir el Pla Territorial. Així mateix, Perelló advertí que ja no es poden suspendre llicències i alertà que la de l'hotel està sol·licitada des de febrer.La consellera del Territori, Maria Lluïsa Dubón, es mostrà d'acord amb la necessitat de protegir aquesta zona i garantí el seu suport a la moció del PP. Dubón recordà que el nou Executiu prengué possessió per juliol i no tingué temps de redactar una norma tan complexa com una moratòria, tot i defensar que la manera millor de protegir l'espai és amb una norma cautelar.

Amb tot, recalcà que no s'ha d'actuar amb frisor perquè, segons els informes tècnics dels quals disposa, els promotors no poden obtenir llicències, ja que no s'ajusten al planejament pel que fa a l'adequació de vials i serveis. En aquest sentit, recordà que el projecte es va fer d'acord amb un pla parcial que ha canviat per la modificació de les Normes Subsidiàries.La consellera popular acceptà els arguments, però demanà rapidesa i criticà la manca d'eficàcia pel traspàs de poders.La moció s'aprovà amb el suport de tots els consellers del Consell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris